Ke$ha

0

Kesha som hon heter har valt att lägga till ett dollartecken lite snitsigt i sitt namn.   – Jag är inte en blingbrud, snarare raka motsatsen.  Jag har

kesha

tidvis haft sjukt svårt med pengar därför tatuerade jag in ett dollartecken mellan tummen och pekfingret som en hint om att jag aldrig kan bli pank eftersom jag har dollartecknet kvar. Därför blev det lite naturligt att slänga in den ironin även i artist namnet. Kesha var tjejen som tillsammans med Flo-Rida gjorde låten ”Round and Round” – Jag bor i LA och hade vägen förbi studion för att säga hej till producenten. Då satt de och arbetade med låten och behövde sång. Jag la den och alla gillade det de hörde och bestämde att den fick vara med på plattan.

Hennes karriär är inte så tillfällighetsblasé som den verkar utan Kesha har varit i sammarbete med flera stora låtskrivare. – Jag har besökt Sverige flera gånger och arbetat med bla Max Martin inför nya plattan. Skriver du något själv av de material du framför.  – Jag skriver alla låtar. Men jag har bra folk omkring mig som hjälper plocka fram melodierna osv. Jag har lite svårt att förstå vad ex singeln Tik Tok handlar om. Videon är en story om en brud som vaknar upp med baksmälla efter ett party. Kesha förklarar texterna  – Idioter till grabbar, förlorad kärlek och livets galna saker. Låter rock n roll men även lite killbittert som om du blivit blåst eller något.  – Äsch jag har en kärleksaffär som går fram och tillbaka hela tiden det gör mig helt galen. Klart att detta påverkar mig i mitt skrivande.

Genren som Kesha befinner sig Pop/RnB har en väldigt utpräglad sexistisk framtoning. Sådant som man skulle kalla lätta erotisk i vissa generationer. Man visar tuttar i stället för att leverera bra material på samma sätt som att spruta parfym över svettdoft. Hur långt Kesha är beredd att gå förklarar hon  – Jag är bara mig själv och jag tänker inte gå någonstans utan skriva och framföra musik för det är kul. Självklart tycker jag om att vara sexig men det är skillnad mellan att vara det och att utge sig för en slampa. Jag hoppas verkligen att mitt material godtas som den jag är och efter musikaliskkvalitet.
Under hela sin uppväxt har musiken präglat hennes liv. Med en mamma som är låtskrivare åt flera kända countryartister b la Dolly Parton så har hon skolats tidigt in i musikvärlden. Vad tycker din mamma om den musik du gör. – Hon gillar den jätte mycket samtidigt som jag vill vara raka motsatsen mot hennes tillrättalagda normer. Men överlag gillar hon det jag gör och stöttar mig. Tik Tok som hennes hit heter har bokstavligen plöjt USA´s listor och hon är en av de mest lovande up comings. Hur har denna hit påverkat dig  – Klart att den har påverkat mitt liv. Jag sitter ju här och har intervjuer och träffa trevliga människor. Men jag hoppas innerst inne att jag fortfarande är samma person trots min framgång. Det är något jag försöker vara.

 

foto/text Leon Grimaldi

No comments