Omen Mindframe Headset

Omen uppdaterar sin kollektion med ett nytt headset. Till det yttre utmärker sig Mindframe inte signifikant. Helt vanliga svarta lurar med diskreta logos, bara den subtila fyrkanten i rött vittnar om att det är ett par Omen.

Omen Mindframe kommer exklusivt paketerad, inga tveksamheter om att detta är gaming lurar i högre segmentet. Glossig instruktionsbok är tydligt signum på att prestige sparas det inte på. Omen är traditionellt inte superbilligt varumärke det har aldrig varit deras approach heller utan kvalité i första rum. Mina erfarenheter av Omen är odödliga produkter som tål direkt misshandel och stryk. Därför blir jag väldigt förvånad när jag får testa de här dyrgriparna för drygt 2000kr

Lyfter undan den snygga paketeringen och stirrar på ett par anonymt svarta lurar. Designen är diskret. Tack vare den led-belysta fyrkanten som aktiveras när USB kopplas in, anas att det är ett par Omen. Försedda med 7.1 Virtual Surround låter de bra.
Istället för mute-knapp till micken vrider man micken uppåt och en röd led tänds för att indikera mute. En solid volymkontroll är lätt tillgänglig på höger sida och roteras med mjukt motstånd.
Omen Mindframe handlar inte om en led-ljusshow som många andra märken och märkligt nog inte heller extremt ljud. Hela idén med headsetet är kylsystemet. Ett system som bibehåller svala lurar för evig gaming. Specialfodret kallat ”frostcap” för att avleda värme fungerar riktigt bra. Det är inte bara fodret som bidrar till kyleffekt, utan även designen av en mycket djupare och rymligare lur än vad som är praxis. Hela örat är placerat innanför luren därmed är örat i relativt lite kontakt med lurarna. Luftigheten bidrar till en naturlig kyleffekt som hjälps upp av fodret som avleder värmen och ger en tydlig kyleffekt. Att kylsystemet är Omens tydliga USP är tveklöst,  du kan styra kyleffekten separat med deras app. Värmen leds ut via sidorna, det här systemet är unikt för omen.

Omen Mindframe är inga lätta gamiglurar, kylsystemet kräver sin vikt. Har du lätt för att svettas kanske inte vikten är något större problem utan en övervägning, svettiga öron eller något tyngre för huvudet.

Mitt intryck
Jag gillar Omen överlag,  tycker de genomgående har hög kvalité på sina produkter Mindframe är inget undantag, lurarna är solida och kraftigt byggda. Men måste tyvärr erkänna att Mindframe är lite väl bleka i sin framtoning designmässigt. De utmärker sig inte signifikant, det finns inget speciellt frånsett till kylsystemet.

Tanken är god från Omen, men inbillar mig att gamers liksom jag förväntar sig mer för pengarna och svaret på frågan – Varför ska man lägga sina slantar på Mindframe och inte på något annat alternativ. Svaret; Är du en person som svettas lätt i traditionella gaminglurar är Mindframe självklart, en tydlig kylande effekt gör lurarna bekväma och vikten ett mindre problem. Har du inte det behovet finns det en rad andra mer prisvärda alternativ från Omen.

Mindframe är ingen dålig gaminglur, den är i toppsegmentet både ljudmässig och kvalité. Trots det känns Mindframe som en framtvingad produkt och bara är ett mellansteg, där Omen har tvingats släppa något nytt mest för att konkurrenterna gör det. Tror dock  att Omen har ett ess i ärmen som ligger och lurar,  vilket de slänger ut i vår. Bara ren spekulation för jag vet att Omen kan bättre än så här, det är jag helt övertygad om.

Slutligen
Omen Mindframe är medelmåttiga gaminglurar, du kommer inte bli besviken på ljudet inte heller imponerad. Däremot kommer du imponeras av kyleffekten den är riktigt bra.

Mer Info Här

Foto/Test Leon Grimaldi