Monegros Festival

0

Vad är det för festival tänker du? För att göra historien kort, Monegros Festival är världens längsta endagsfestival som startar 21 juli och ger +20hr non-stop musikaction. Inriktningen är elektroniskmusik i olika former, underground till mainstream men inte hitts. Avicii och Swedish House Mafia får du leta efter här. På Monegros spelar ett tungt garde av världens bästa ”DEEJAYS” från house till techno. Vi kan även se svenska namn som Adam Bayer och Axel Boman trängas med The Prodigy, James Zabiela, Ben Sims, Marco Carola och 2 many deejays och 70 andra stora namn. Man flörtar även med hiphop vilket var det som var störst när de drog i gång festivalen för 18 år sedan och man har låtit genren hänga med sedan dess. I år har man tagit dit Wu Tang, samtidigt har man uppdaterat samma scen med Dub Step och Drum and Bass. Festivalen har utnämnts till en av Europas bästa dansfestivaler och före Sonar i DJ Mags officiella lista över de bästa dansfestivalerna.

De som besöker festivalen är dansgalna i alla åldrar som söker något utöver det vanliga. För att ge dem det har man lagt festivalen i Monegros som är ett ökenparti ca 2h från Barcelona och i närheten av Fraga. Att festivalen ligger i öknen gör hela festivalen unik i Europa då andra liknande festivaler håller till i städer. Det är också en av anledningarna till att de kan spela 20h i streck utan att någon klagar.

Festivalen rymmer ca 40 000 besökare som bussas ut till området alternativt tar bilen. Festivalen är erfaren och man har löst transporter mellan Barcelona och Fraga varje timma. Du kommer aldrig behöva oroa dig över hur du kommer därifrån för det är enkelt, ta bussen.
Det finns ingen anslutande camping som vi svenskar kanske är vana vid. Utan du åker till festivalen och kör på tills den är slut, tar bussen hem och avslutar på efterfesten vid Row 14 i Barcelona. Sova får du göra någon annan stans.

Biljetterna kostar 70 Eur vilket är billigt om du gillar kvalitativ dansmusik. För att ta dig från Sverige till Monegros flyger du enklast till Barcelona sedan tar du en av de chartrade bussarna från city till festivalen.

Vi kommer att bevaka festivalen om du har särskilda önskemål beträffande intervjuer eller liknande tveka inte att maila oss.

Mer info
www.monegrosfestival.com

Fler bilder klicka här

 

 

No comments