HyperX Cloud Mix

HyperX har haft lite hysch-hysch kring sin nya Cloud-modell. Inte konstigt då den slog som ned som en bomb.

HyperX är välkända för sin höga kvalitét och resonabla pris och är inte sena med att ta upp kampen om det bästa trådlösa gaminglurarna på planeten. Hack i häl på Steelseries som släppte sina välarbetade monsterlurar Arctis Pro som gav dem rejält marknadsförsprång. HyperX Cloud Mix är helt klart en värdig utmanare och bjuder på en rejäl uppvisning i både kvalité och funktion.

Intryck
HyperX Cloud Mix är nätta lurar. De väger nästan inget alls (260g) och känns inte som klassiska gaminglurar, som brukar vara rätt klumpiga. Trots det sluter lurarna perfekt runt öronen och har väldigt lite ljudläckage både ut och in. Fodret är komfortabelt och isolerar bra. Högra sidan har snyggt integrerade kontroller för att kontrollera volym, låtval etc. Cloud Mix har även en inbyggd mic för mobilt användande och vid gaming kan den medföljande micken enkelt sättas dit. Det följer även med diverse kablar för olika system och consoler.
HyperX har gjort genomtänkta och snygga multifunktionella hörlurar som är användarvänliga även för dem som inte är en gamer utan vill ha trevliga blåtandslurar till vardags.

 

Ljudet
Ljudet är härligt avvägt och bygger på dubbla kammare för att minska distorsion mellan bas, mellanregister och diskant. Separationen fungerar väldigt bra och det finns inte en förnimmelse till dist ens när det regnar granater i CSGO. Ljudet är absolut övervägt och är lent som konfetti för öronen. Men lent är inte samma sak som klent utan närheten till ljudet finns här, och luftigheten är briljant. Tillskillnad från Steels Arctis följer det inte med någon kontrollenhet för ljudet utan den kontrollen måste ske direkt från enheten. Dock saknade jag inte den där extra justeringen, lurarna låter riktigt bra rakt ut ur lådan.

Prestanda
Lätta lurar som känns gediget byggda. Knapparna känns trots sin plastighet som solid kvalité och lätta att komma åt. HyperX Mix Cloud’s nätta storlek gör att de med fördel kan tas med ut i vardagen och t.om på gymmet utan problem. Det inbyggda batteriet har en batteritid på 20 timmar! Du kan koppla in lurarna i alla consoler och enheter som har 3,5mm plugg eller blåtand. Lurarna presterar långt mer än vad man kan förvänta sig av gaminglurar.

Slutligen
HyperX Mix Cloud har tagit steget vidare och är för mig en klar favorit på marknaden. Det är obegränsade multi-lurar som låter riktigt bra. Med komfortabelt och nätt utförande är HyperX Cloud Mix ensamma om att leverera en sådan mångfald i sin prisklass (ca 2000kr) att de bokstavligen är bäst. Även om SteelSeries Arctis är ett lyxmonster till blåtandslurar så gör det HyperX till ett utsökt alternativ och utmanare på grund av priset och kvalitén. Det finns inget att klaga på, utan är helt klart ett av de bästa alternativen på marknaden. En femplus-produkt som inte kommer göra dig besviken. Stort plus till den lilla påsen att förvara lurarna i. Dock saknar jag fortfarande noise canceling som alternativ till blåtandslurar för gaming. Tror inte det finns hos någon tillverkare än, väntar med spänning.

Foto/Text Leon Grimaldi