En Handbok till Subkulturer

0

”en guide för den oinvigde”

subkultur-omslag3Emil Sergel

Då har vi den på Svenska, hanboken till subkulturer fylld med glada Svenska entusiaster i genren. Tidigare har jag stött på liknande böcker i NYC, Frankrike, Tyskland och till och med i Litauen, alla guider inom subkulturer fast från sin del av världen.

Emil Sergel’s bok tar med dig i något som liknar en ”Crash Course” i allt från ”Guerilla  Gardning”, ”Break” till ”Friåkning” men även några tveksamma saker som MMO och Bloggning (?) vilka jag aldrig tidigare sett i en bok om subkulturer. Antar att meningen med de inslagen är att skilja sig från det ”vanliga”. Intervjuer med utövare och massor med bilder beskrivs respektive intresse/livsstil/sport på enkelt och kul vis, som även får min farmor att förstå sig på saker hon tidigare inte har gjort.
För 159 riksdaler får du en snabb resa igenom allt som du stöter på i subben och ibland kanske tänker – Vad är det där för knas!?. Det finns med här, förmodligen även det ”knas” du håller på med?.  Lite trist att det bara är svenskar med i boken. Sverige är knappast något högt flaggande land i någon av de kulturer som tas upp men skall dock inte förnekas. Utan kanske är en större anledning att bara publicera Svenskar för att visa världen att vi också finns till och har lika roligt som någon annan.
Detta är den perfekta dassboken för långtryckaren. Flera av mina polare har varit på toa lite väl länge på sista tiden sedan jag la in den där. Vilket talar ett tydligt språk – Bra skit!. En Handbok Till Subkulturer är en kul bok som fyller sin funktion. Trots att jag saknar en del saker b la BMX ,Downhill, FMX, Trainsurfing, Stickerfitti och Graffiti så är den bra men inte en fullkomlig guide men därimot prisvärd.

Förlag Kakao Förlag
Iban: 9789185861309

Text: Leon Grimaldi

No comments