Apache Air Assault

0

Apache_Air_Assault_apache_air_assault_3Jag har en förkärlek till bra helikopterspel. Kanske mest för att jag haft en dröm om att bli stridspilot, men det har stannat vid en dröm. Apache Air Assault bevisar att jag skulle vara totalt oduglig sådan när jag halv dassigt för fram den avancerade Apachen över de snygga miljöerna. Jag är den mest olämpliga bakom spakarna till en maskin som kan förgöra städer vid ett fel knapp tryck. Apache är nästan på riktigt.

Spelidén är enkel, utför olika uppdrag, döda bad guys, försvara konvoyer misila ihjäl narkotikakungar och terrorister eller rädda vänner i nöd. Olika uppdrag som kräver olika skills av dig som pilot. Det är svårt, eller jag tycker det är rakt ut skitsvårt att flyga. Trots evigt meckandes med kontrollen och tillsist tror att man har läget under kotroll så störtar man.  Det ska inte vara lätt att flyga detta monster till stridsmaskin. Därför så krävs det visst tålamod och tid för att lyckas bli halvbra på att undanmanövrera farliga missiler och andra otrevligheter.

När man kör två spelare så blir genast Apache Air Assault roligare. En skjuter och en styr. Det gör saken lite enklare och naturligare. Dessutom så är det alltid kul att vara två, så man kan krama varandra i desperation när man krashar.

Slutligen; Apache Air Assault är en underhållande simulator med god variation av uppdrag och svårighet.  Trots att vissa uppdrag kändes hjälplösa kunde jag inte låta bli att svära och spela vidare. Vilket måste betyda något?!.  Jag gillar helheten och den sporrande kampen att lyckas. Finns det något bättre helikopterspel än Apache Air Assault, jag tror inte det!.

Vi spelade på PS3 finns även till Xbox

No comments