Twin Atlantic

0

TA 4-smallVad vet vi om Twin Atlantic?…Inte så mycket, de är ganska okända för den Svenska rockscenen. Men i England slog de stort och gick upp på nr 5 på indielistan i UK men även som 37 på albumlistan. I hemlandet Scotland gick de direkt upp på 4.e plats.
För en tid sedan spelade de vid Siesta och det var då jag hade möjlighet att intervjua dem på telefon.  Sångaren Sam Mctrusty är aningen medtagen då han nästan precis gått av sitt gig och tar sig tid att prata med mig i telefon. Det är liv och stök i bakgrunden,

Twin Atlantic betraktas fortfarande som ett Indieband från Glasgow. Men vad Ni kanske inte vet är att de är signade till RedBull Music vilket inte känns så där jätte mycket indie.
– Vi har inte sålt oss för ett varumärke. Vi brandar inte deras burkar eller reklam på något vis. Utan vi spelar musik och de kom upp med den bästa dealen för oss. Vårt samarbete är inte av kommersiellt syfte  utan de är bra för oss som band. Berättar Sam med festivalbrus i bakgrunden.

Men hur kom det sig att ni fann varandra?
– Vi spelade en heldel på klubbar runt om i Uk och vår rykte som band spred sig. De dök upp många tallangjägare från skivbolag och förlag. RedBull hade följt oss länge innan de presenterade sig för oss.  De gav oss pengar för att kunna spela in och det hjälpte oss mycket. Det låter som han klunkar i sig något, säkert vatten (eller??)

Vad handlar nya plattan om?
– Handlar om?  Vi är ett ärligt rockband som sjunger om smärta och hjärta. Men också den kris som drabbad Scotland. Fattigdomen som dragit fram som pesten och hur svår vardagen kan vara. Musiken har varit en neutral zon för oss, där vi gömt oss från allt trist. Därför så är plattan väldigt ärlig, personlig och bitvis ganska sorglig. Vi försöker vara så personliga mot våra fans som möjligt och vill absolut inte ha någon fake stämpel på oss.

Er producent Gil Norton är känd för sina produktioner med Foo Fighters, Pixies  etc. Levde han upp till era förväntningar.
– Han kommer ju från samma område som oss, så det var enkelt att arbeta med honom. Samtidigt lite nervöst när man kollar på hans meritlista. Men vi fann varandra direkt och vi hade det riktigt bra i L.A när vi spelade in.  Hans första ord till oss var –Lets make a classic…det kändes tryckt.  Mctrusty avbryts och de babblas lite i bakgrunden..hör någon tjej skratta…han fortsätter…
– I love Sweden it´s fantastic…we will come back later this year…
Sedan avslutas vår intervju..antar att Siesta hade omslutit Twin Atlantic i sina festivlarmar….

Text Leon Grimaldi

No comments