MTB

TOPEAK PAKGO GEARPACK

Du har säkert haft samma problem som jag. Hjälmen på ett ställe, skorna i någon plastpåse och tröjorna slängda i en väska. Finns ingen som helst ordning på de olika prylarna. Därför har jag letat efter en väska som kan ta mina skor, skydda min hjälm och har plats över för en rad andra prylar, ex verktyg, cykeldator, kablar, laddare, Ipad, kläder typ allt som behövs för ett par dagars cykling.

PAKGO GEARPACK ingår i serien TOPEAK PAKGO som omfattar resväskor för cykel och Gearpack för dina cykelprylar. Samtliga väskor i serien PAKGO är robusta och solida. Gearpack är inget undantag utan imponerar i både utförande och kvalité.

Utförande

Utförandet är inte riktad specifikt mot roadie eller mtb-cyklist utan är genrelöst anpassad för allas cykelbehov, eller nästan. Min Dh-hjälm fick tyvärr inte plats. Däremot två par DH-Skor, endurohjälm, fyra tröjor, shorts, verktyg, Ipad, laddare, kamera, vattenflaska, wc-artiklar och underkläder mm. Var sak hittade snabbt sin plats i väskan, även plats för några energidrickor.

Du kan välja att ha den på ryggen eller i handen. Inte helt bekväm att ha på ryggen utan föredrog att bära den i handen. Möjligheten finns om man känner att man vill ha händerna fria.

 När väskan är tömd kan man med fördel trycka ihop den till bara några centimeter hög, och underlättar förvaring när den intre används. NI sin fulla form är den kubisk, därför lätt att packa in i bilen. Tror även att du kan få med den som kabinväska. Vilket betyder att det blir ett riktigt bra kit tillsammans med TOPEAK PAKGO X (cykelväska) som incheck och gearpack i handen. Två väskor är allt som behövs för en veckas cykling.

Varför vill man inte checka in väskan med cykelsakerna? Därför att flygbolagen går inte att lita på när det gäller transport av väskor. Kommer du fram både utan cykel och kläder har du minst 2 cykeldagar sabbade. Bättre att ha sakerna separat, därför är väskan perfekt för dig som reser.

Tillsist

TOPEAK PAKGO GEARPACK är en trevlig reskamrat på 1,28kg torrvikt och lastar 3kg i 38L. Sakerna ligger tryggt bakom det hårda skalet som omsluter väskan. Bra med smarta fack för att göra ordningen enkel. Centrumdelen för hjälm är rymlig och ger plats för både kläder och och skor. Understa facket är separerat för att förvara leriga skor och rymmer ett par DH-Skor, med lite trix två par roadieskor i det dedikerade facket.

För GEARPACK är helhetsintrycket tydligt med kraftiga dragkedjor, hårda sidoskal, djupa fack; fodrad förvaring i galon för att enkel kunna spola av smuts från ex skor är imponerande genomtänkt.

Jag har kört runt med fylld GEARPACK i en vecka för cykelträning och den har helt klart underlättat min tidigare oordning. Priset 1100kr är något jag vill kalla billigt för en väska som förvarar dina saker tryggt och byggd för tuffa tag. Helt ärligt trodde jag aldrig att jag skulle nämna ordet “billigt” i positiv mening i en artikel om cykeltillbehör men nu hände det, vilket är ett högt betyg. En 5+ väska och ett måste för dig som reser med din utrustning.    

Mer info här

Text Leon Grimaldi