Wakeskate

0

Michaela De Waern

– Svensk wakeskate drottning-

1 (1)
1 (2)
1 (3)
1

Nedan intervju är gjord innan vinsten. I dag ser verkligheten annorlunda ut. Vi har valt att lägga ut denna artikel till trots för att ge Er en bild av en målinriktat dam..


Mickan som hon också kallas är Sveriges absolut bösta kvinnliga wakeskate åkare.  Hon harinte bara vunnit SM utan även VM i Frankrike 2008. Wakeskate är en ganska liten och smal vattensport i  det stora hela. Vilket är konstigt då wakeskate är en ganska frigjord form trots att det är på vatten. Mickan håller så hög kvalitet i sin åkning at hon lika gärna kan köra i herr klassen.  Där hon säkerligen skulle klara sig bra i vart fall få lite utvecklande motstånd.  Täby vattenskidklubb är hennes hemma klubb och de hon tävlar för. Det var också här vi möttes under varierande väderförhållanden. Mellan skurarna så åkte vi och plåtade, för att i andra stund rusa för skydd från störtskurarna som kostade mig en blixt. Men vi hade trevligt i sommarkvällen och hon bjöd på fin åkning.

Var EM guldet din drömvinst?

–  Det var väldigt roligt och förvånande på samma gång. Jag hade ingen koll på de andra tävlande och med det inga förväntningar på medalj. Jag gjorde mitt bästa och de gav resultat.

Tränar du bara i vatten?

–     Nä jag kör mycket på trampolinen. Jag nöter tricken där tills det sitter. Sedan tar jag det till vattnet. De blir dyrt att bara träna vatten och trampolinen ger väldig god träning.


Kör du bara wake eller tränar du annat också?

–   Spelar mycket tennis och klättrar en heldel. På vintern blir det mycket bräda och snowskate

Vad gör wakeskate så speciellt och inte wakeboard?

–  Det är friheten till vattnet som fått mig att fastna just för wakeskate. Att man inte behöver en stor våg för att åka och att brädan är i fokus. Tycker man tappar lite av det i wakeboard där massa övrigt spelar in. I wakeskate kan man i stort åka efter vad som helst.

Är det inte trisst att köra när det kvinnliga intresse för att utöva sporten är så lågt som det är?

–  Det är klart att det hade varit roligare om vi var fler.  Men för mig personligen spelar det inte så stor roll.


Hur är det som tjej i en mansdominerad sport?

–   Så ser det tyvärr ut i det flesta sporter så det störs jag inte av


Om du inte skulle åka på vatten vad skulle du åka då?

–  Då skulle jag köra snowboard


Vad gör du om 10år?

–  Jag är utbiladad läkare och bor i Florida med sjötomt. Jag hoppas på att utvecklas här både inom mitt yrke och min åkning.

 

bild och text leon grimaldi

 

 

swedish wakeskate from oskar wrangö on Vimeo.

No comments