ADATA SC680 G2

För ett år sedan testade jag föregångare av ADATA SC680 en modell av SSD jag upplevde väldigt bra. Den nya generation ser identisk ut på utsidan men på insidan har den uppgraderats.

Formatet

ADATA SC680 Gen 2 är; 35gr, 1cm tjock, 6cm bred och 8cm hög. Den är i perfekt format för dig som vill arbeta externt med ex Ipad och behöver en liten externdisk. Disken fungerar både till Mac och PC, Android, IOS samt tv-spel mfl.

Varför så litet

I mitt yrke förutom att skriva recensioner så arbetar jag med foto och film. Oftast mobilt på fältet för snabb editering och leverans. Hårddiskar är alltid ett problem. Antingen har man för lite lagring, för stora diskar eller för slöa diskar. Det är rätt skönt att se hur standarden börjat förändras och kompatibiliteten mellan enheter är bättre än någonsin.

På senare år har jag börjat att editera i min Ipad och verkligen behövt bra diskar som kan hantera 4k filer utan lagg. Dessutom vill jag ha en lätt disk utan extern strömförsörjning.

Prisvärt

Bara för två år sedan kostade alla de önskemålen en månadslön, nu har priset blivit mer överkomligt, diskarna stabilare och drar inte heller särskilt mycket ström och är tysta.

ADATA SC680 Gen2 levererar allt detta plus stabil, stöttålig och snabb överföring. Lagg är knappt märkbart inte ens i de största formaten. Jag har använt ADATA SC680 Gen2 i en vecka och flyttat filer fram och tillbaka mellan mina enheter. Överföringen har gått undan ex 4k 5gig filer som normalt tar en stund gick i ett nafs.

Prestanda

Se testet nedan som är en visualisering av format och överföring i 5gb. Jämför resultatet med den tidigare generationen av SC680. Förändringen är påtaglig. 

Sammantaget

Jag kan men lätthet rekommendera ADATA SC680 Gen2 dels för att priset är bra (ca 600kr 240gb) men även kvalitén och formatet. Den tidigare har jag haft i ett år och fungerat felfritt. Den har verkligen fått leva i både regn och snö, helt utan problem. Den har ersatt mina andra diskar som numera bara ligger och skräpar. Med det sagt kommer du inte bli besviken på ADATA SC680 Gen2.

text/bild Leon Grimaldi