Fjällräven Kånken Photo Insert

Vi hat testat Fjällräven Kånken Photo Insert. En smart lösning för dig som vill använda din Kånken som fotoväska.

 

Fjällräven Kånken Photo Insert ingår i Fjällrävens smarta tillbehörsserie för  klassiska ryggsäcken Kånken. Pennfodral, kylväskor och det jag har testat Photo Insert .
Konceptet är rätt enkelt; insert är som det låter en insats till Kånken och gör den annars enkla ryggsäcken till en mer avancerad och specialutformad väska.
Fjällräven vill inte kalla Kånken Photo Insert en kameraväska utan ett sätt att transportera en kamera i Kånken säkert.

Personligen tycker jag att det är lite väl blygsamt av Fjällräven att presentera Photo Insert så enkelt.
Väskan är byggd i kraftigt material och det yttre tyget känns lika slitstarkt som Kånken i sin helhet. Fodret är tjock och grovt. Inte polyesterglattigt som många andra kameraväskor. Fördelen med nylonfoder är att det är smutsavvisande, det är inte Fjällrävens foder. Materialvalet är ur miljösynpunkt, och en viktig sak för Fjällräven – Att göra miljövänliga produkter men samtidigt inte tumma på funktion eller kvalité. Fodret känns mer omslutande än de varianter jag sett i dyrare kameraväskor. I väskan finns även en stor ficka för minneskort ladd-kabel och batterier. Fjällrävens Insert kan därför mätas i kvalité med vilken kameraväska som helst i segmentet 1000-2000kr.

I Photo Insert får jag enkelt i utrustning som behövs för kortare fotoäventyr. I mitt fall har jag en Kånken Laptop large, som rymmer stativ, Macbook, termos och två smörgåsar. Det blir en trevlig pack för en dagsutflykt. Kånken är lättare än någon annan kameraväska dessutom diskret det gör den lätt att plocka med. Både om du ska ut på stan eller skogen.

Inserten är perfekt lösning om du vill använda din väska till andra saker än dedikerad kameraväska. Enkelt gör du om vilken väska som helst till en alternativ kameraväska ex en vandringsryggsäck för längre äventyr. Som resande fotograf har jag alltid kompakt utrustning med den här lösningen slipper jag ha med med mig två olika ryggsäckar för olika behov.

För vem är Fjällräven Kånken Photo Insert
Är du en pro-fotograf ute på avancerade uppdrag med mycket utrustning, då är den här produkten inte för dig.
Har du enkel utrustning och tycker vanliga kameraväskor är trista och opraktiska, behöver förvara kameran säkert även i vandringsryggsäcken, då är Photo Insert för dig. Prisvärd produkt som gör om alla väskor, inte bara Kånken till en fotoväska. Kånken Photo Insert säljs separat utan Kånken. Pris Ca 1,200kr

Mer info: www.fjallraven.se

Text/Foto Leon Grimaldi