Move Fitness

0

Jag fick det här spelet strax innan jul. Kanske som en påminnelse om att helvetet väntar efter jul, efter att proppat i sig godis, julbord och en oförskämd mängd julöl och must. Ja, samvetet kom som ett brev på posten och jag fick damma av min present ”Move Fitness” till PS 3 för att fullfölja mitt nyårslöfte.

Till en början så vill jag påstå att jag är ganska vältränad och än mer vältränad än genomsnittet i tv-spelsvärlden som bokstavligen doftar jolt cola och chips. Med en vilopuls på 36 (innan jul) så vill jag nog mena att jag är i hyffsad form, dessutom tävlat i kampsport sedan liten grabb. Nåväl, nog om min hälsa..till spelet.

Det jag försökte säga med det som ni förmodligen kallar skryt är att jag inte hade några större förväntningar på ännu ett motionsspel. Då Wii fått mig att tappa respekten helt för det med sina dåliga försök till motion, med sian rent ut sagt tråkiga och fula spel.

Laddar upp mina move kontroller tankar in spelet, till min glädje ser jag att det finns en gäng roliga övningar för hela kroppen närmare 25 stycken, men framför allt boxningsövningar som jag är bra på.

Nu är det så att jag är ganska snabb i nävarna varken Wii eller Xbox har hängt med i mina slag, dessutom blanda det med kroppsrörelser har fungerat pinsamt dåligt. Men jag är mäkta förvånad när jag slungar i väg upper, krok, krok samtidigt som jag slidar duckande vänster för att skydda mig från kontringen och sätta min fjärde krok mot huvudet. Kontrollen svarar upp med god precision och övningar känns som på riktigt. Jag gillar det här och jag kör så svetten sprutar trotts att min förkylningen inte släppt, det är roligt, varje gren är en utmaning som jag inte kan tacka nej till. Och framför allt knäcka mitt personbästa är kanske den största moroten. Grafiken är inte SUUUPER SNYGG men helt klart snyggt så det räcker.

Även andra övningar för axlar, ben, mage är hur bra som helst. Det finns färdiga program för olika typer av träning från axlar till core, smala ben till strandkropp. Du kan därför kasta din pinsamma träningscykel, klippa gymkortet Move Fitness är det som gäller. Personligen kommer jag kombinera spelet med en löprunda, mina hantlar så har jag ett komplett gym. Bästa motionsspelet jag har spelat igenom tiderna, knäcker alla andra tidigare alternativ med hästlängder.

Du kan gå online och träna med andra över nätet. Jag har inte gjort det, har inte känts helt nödvändigt då jag har fullt upp med att knäcka mina egna rekord.

Till sommaren syns jag på stranden och du i vassen om du inte har Move Fitness dvs.

 

text Leon Grimaldi

No comments