Thule Round Trip Pro 100501

Det är inte lätt att skydda sin ögonsten under flygturen där bagaget inte allt för sällan misshandlas av mindre begåvad personal. Därför har jag alltid varit skeptisk till att transportera något som inte har en isbrytares tålighet.Flygbolagen har en slags Nazi-ideologi när kommer till att jaga vikt, och vägrar att falla i viktfällan. Det gör saken rätt komplicerad när det handlar om cykelväskor, de är stora som en mindre lägenhet samtidigt ska de vara så lätta och skyddande som möjligt. Thule-Roundtrip-pro-100501-630x419

Det finns en rad varianter på cykelväskor där funktionen för dem alla har samma mål, säker transport av cykel.När jag skulle köpa väska till min 29” botaniserade jag rejält bland de olika modellerna innan jag beslutade mig. Valet stod mellan hård eller mjuk väska. Valde jag en hård väska var den jobbig att förvara, dessutom tyngre än en mjuk, medens mjuk skyddar cykeln sämre.

Men inte nödvändigtvis för alla märken, Thule med sin Trip Pro har löst problemet briljant med sin unika konstruktion och har en riktigt bra mjuk väska.Väskans yttre hölje sk skalskydd är hårda skivor som sticks in i lindningen och försluts i kanten med en dragkedja. De förs enkelt in och när väskan inte användas plockas de lika enkelt ur, viks ihop och läggs i botten på väskan, sidorna faller samman och gör den annars klumpiga väskan mindre.Insidan av de båda sidorna fästs aluminiumpinnar för att avlasta eventuella stötar och stadga upp väskan. Pinnarna skjuts in från sidan, när väskan inte användas fungerar de som ben till mekanikerstället, som ramen står på under transporten.thulefront thule cykel

När cykeln är fäst i stället, fram och bakhjul bortplockade, pedalerna avskruvade och styret bort monterat, lyfts den enkelt på plats. Först fästs gaffeln i frontfästet för att sedan klickas på plats i bakkant. Cykeln står stabilt och rör sig inte en millimeter i sidled.Det är gott om utrymme över när cykeln är pacad Jag får med mig i stort sett allt i packen för en veckas cykling utan övervikt.

Slutligen: Thule imponerar med sin intelligenta cykelväska, jag vågar påstå att det är den absoluta väskan för dig som reser med din cykel. Självklart ger den inte samma skydd som en hård väska men fullt tillräckligt för min mtb. Mekanikerstället är ett superplus, tyckte till en början att det var onödigt, men nu är det oumbärligt.Det går fort att packa cykeln, jag kan enkelt slå ihop min under 5 minuter till färdig pack. Trots att den har mekanikerställ inkluderat väger den inte många gram mer än någon av de andra väskorna utan ställ. Priset ligger i klass med liknande väskor det gör den prisvärd eftersom väskan är mer avancerad och är smartare än konkurrenternas. Hjulfodral finns självklart med och har extrafickor på insidan. Dock inte vadderade vilket är lite synd om man ex vill ha verktyg där utan att skada ekrarna.

 

 

 

Fakta:

 Längd, Innermått 88,9 cm

Längd innermått 127,7 cm

Vikt 8,6kg

Pris 3400kr

Du hittar väskan här

 

text Leon Grimldi