Silent Hill Downpour

0

Silent Hill-serien är kanske ett av de mest omtalade skräckspelsserier som gjorts. I vart fall så är det kanske den mest ihärdiga serien i genren. Speltrailern hade ingett ett starkt intryck om ett fantastiskt spel med magisk grafik. Så var det inte, utan det var inga större grafiskaorgasmer utan ganska medioker grafik. (klicka till höger för game play)

Downpour inleds med att din karaktär Murphy Pendelton ska åka fångtransport mellan två fängelser. Bussen kraschar i ettöde och regnigt Silent Hill som du ska försöka ta dig ifrån.Det är naturligtvis lättare sagt än gjort då mängder med logiska och ologiska pussel skall lösas för att ta dig vidare igenom spelet. Där i mellan attackeras du av screamers, zombies och annat otyg som vill döda dig.


Silent Hill är mörkt och överraskningsmomenten är många precis som ett bra skräckspel ska innehålla. Men att följa den snitslade banan rakt igenom spelet är efter 7h av den ca 10h långa speltiden ganska trist. Därför bör du ta del av alla de sidouppdrag som ligger helt utanför ditt huvudsakliga uppdrag, de bjuder på riktigt roligt gejmande. Ett tomt hus är oftast mer än ett tomt hus som har sin egen story eller varför inte ta ett besök i bion eller en promenad på den hemliga kyrkogården. Jag ska inte säga för mycket men tänk lite utanför det självklara så kommer du får valuta för pengarna.

Du kommer att döda ganska mycket på din väg igenom spelet, för att göra det krävs vapen. Vad sägs om en kofot, spade, kniv, sten eller yxa har du tur kan du hitta en pistol. Jag skulle gärna sett en mer avancerad arsenal och vågar kalla utbudet för ett tort magplast.

Saknar du tålamod? – Då kan du strunta i Silent Hill. Pusslen är tidvis bisarrt svåra och helt ologiska och kräver en hel del klurandes för att lösas, på samma sätt så är glädjen stor när man lyckas. Men det blir ganska enformigt då formen är döda zombies lösa ett pussel, döda fler zombies, lösa ett nytt pussel osv.

Det finns en hel del irritationsmoment i nya Silent Hill, styrningen är inte helt ok utan buggar tidvis ur, laddningstiderna är förlånga näst intill irriterande. Små ting som är så störande att de drar ner spelglädjen avsevärt.hoppas på mer pulver från de nya utveklarna, men man har sparat på krutet och kört den gamla linjen utan direkta överraskningar. Men trotts allt negativt är Silent Hill ett underhållande och genomtänkt skräckäventyr för den som har tålamod och gillar att klura pussel och smaska zombies. Till sist, det regnar inte hela tiden i spelet, tack och lov.

HD collection har även släppts för den som vill uppleva gammal kärlek i HD. de gör sig riktigt bra i HD och klart värt att kolla in om du vill ha lite mera.

Vi spelade på X-Box 360

 

No comments