MTB

Unior Bike Tools Suspension Kit

Sloveniens stolta verktygstillverkare avancerar med en helt ny linje av cykelverktyg. De satsar på prisvärda produkter vilket behövs i en värld där överpriser är ett fundament. Produkterna är tillverkade i EU och med högkvalitativt stål för att tåla hårt arbete.

Jag minns när jag skulle serva min första stötdämpare, det var praktiskt omöjligt att köpa ett komplett kit. Hade ingen större lust att punga ut med ca 5000kr och även få en hög med verktyg jag inte behövde. Utan tvingades köpa varje specialverktyg löst, det blev dyrt. Bara att hitta rätt Strap Wrench för att få av kammaren till bakdämparen var näst intill omöjligt, de flesta straps är i aluminium inget man vill linda runt en stötdämpare. I andra fall tillverkade i uselt gummi som inte tål när man drar till.

Unior Tools suspension kit gör skillnad, 27 delar med exakt det du behöver för att få loss packningar och bussningar men även att få dit dem. Inte bara specialverktygen är med utan även polygrip och insektsnycklar mm. Allt packat i en praktisk väska.

Mekar du mycket hemma och tänker ta dig ann en service på dina stötdämpare, detta är vad du behöver och spar dig tid och pengar. Satsen är inte billig men i cykelvärlden är den helt klart prisvärd, för drygt 3000kr har du allt du behöver.

Innehåller

  • Bushing extractor set sizes 12 mm and 12.7 mm
  • Fork seal installation tool for fork sliders sizes 30, 32, 34, 35/36 and 40 mm
  • Hex wrenches sizes 3/64″, 1/16″, 1.5, 2, 2.5 and 3 mm
  • 1/2″ sockets sizes 10, 15, 26, 27, 28, 30 mm
  • Reversible ratchet
  • Strap wrench
  • Waterpump box joint pliers

Du kan bla köpa den här https://www.bike24.com/p2159901.html

Mer info här Unior Bike Tools

 

Text/Foto Leon Grimaldi