Uncharted 3

0


Efter nöjda 12 timmar så har jag rätt ut äventyret Uncharted 3. Att det har varit en efterlängtad uppföljaren råder det ingen tvekan om, då det varit en snackis sedan den lilla en minuters trailern kom för ca ett år sedan

Så vad är nytt med Uncharted 3, inte så mycket som man skulle kunna tro med undantag för några små grafiska finslipningar och mjukare animationer, som sig bör efter 2 års utveckling. Någon vill påstå att det är lite svårare att döda motståndarna, jag tycker inte det utan det är i stort sett samma svårighet.

Äventyret är lika fängslande som i tvåan men framför allt slår den första Uncharted med hästlängder. Ett väl målat och varierande äventyr med många finesser. Lite skjutandes, puzzel lösning och avancerad klättring. Miljöerna är varierande från stadsmiljö, båtar, flygplatser till öken där också uppdraget tar sitt slut.

Men några moment känns som utvecklarna skulle behövt slipa lite extra på. Flera gånger är jag nära att slänga ut kontrollen igenom fönstret (ursäkta mitt italienska temperament) för att vinkeln är för dålig så man missar sitt mål och dör. Lätt frustrerande!!

Dessutom buggade grafiken ur vid ett tillfälle. Då drogs jag upp igenom golvet och fastnade med halva kroppen ovanför jord medens den andra stannade kvar under jord. Känns som att sådant inte får hända ett högklassigt spel.

Jag saknar alla fordon som fanns i ettan, de fanns inte med i 2an och man har inte lagt till dem i 3:an heller. Man får vid ett tillfälle snällt nöja sig med att rida häst, vilket är kul i sig. Fast jag hade hellre kört en tank eller motorcykel med kulspruta men det kanske man kan hoppas på i efterföljaren som det är mycket trolig att det blir.

Men trots de små fadäserna av tillfälliga vinkelbrister och saknaden av fordon så håller spelet hög klass och spelglädjen är i toppklass. Även om man stundtals ställs för kniviga utmaningar så kör man aldrig fast utan man tar sig igenom det mesta med lite trixandes och tålamod.

Jag törs inte i skrivande stund påstå att detta är årets äventyrs spel för jag vet vad som väntar bakom dörren. Men jag törs påstå att detta är helt klart ett av 2011 topp fem spel i genren.

 

Text: Leon Grimaldi

No comments