Turisterna du helst vill slippa

0

Vilka turister vill européerna helst slippa på semestern? Den ledande flygjämförelsesajten Skyscanner frågade 1208 européer om vilken nationalitet som är den otrevligaste. Svaret visar att fransmännen och ryssarna är de mest oförskämda nationaliteterna. Längst ned på listan hamnar karibierna som med andra ord kan titulera sig som de ”mest vänliga”.

Frankrike och fransmän utmärker sig i många sammanhang. Fast denna gång handlar det inte om mat, mode eller vin. När européerna fick rangordna vilken nationalitet som var den mest oförskämda så gick denna mindre smickrande utmärkelse till just fransmännen. De toppar listan med 19 procent av rösterna.

– Undersökningen slår hål på den sofistikerade bilden av Frankrike och fransmännen som vindrickande romantiker. Den här uppfattningen bottnar nog snarare i kulturella skillnader än i att fransmännen skulle vara genuint otrevliga, säger Jonathan Sepulche, chef för Skyscanner i Frankrike.

Skyscanners lista visar även på vissa uppstickare i kategorin. Ryssarna hänger fransoserna tätt i hasorna och hamnar med sina 16 procent på en andra plats. Men vad vore topp tre utan de solkrämsindränkta britterna? Mycket riktigt så hamnar de på en stabil tredjeplats med 10 procent.

– Vi svenskar kan å andra sidan stoltsera med att hamna långt utanför topp-tio-listan. Svenskarna fick endast 0,83 procent av rösterna precis som irländarna och holländarna, säger Linda Edstrand.

Topp-tio-listan
1. Fransmän 19.2%
2. Ryssar 16.6%
3. Britter 10.4%
4. Tyskar 9.9%
5. Kineser 4.3%
6. Amerikaner 3.3%
7. Spanjorer 3.1%
8. Italienare 2.3%
9. Polacker 2.2%
10. Turkar 2.1%

källa skyscanner, foto leon grimaldi

No comments