Trackimo hittar cykeln

Flyga med cykel är mer eller mindre ett lotteri. I nio fall av tio kommer inte mitt incheckade bagage fram samtidigt som mig. Nervositeten är tämligen påträngande i synnerhet om det är SAS man flugit med. De har den absolut sämsta kundservicen på planeten. Där jag som resenär tvingas be om ursäkt över min dumhet över att jag valde dem som flygbolag. Känns detta igen? Oavsett vilket bolag, drabbas man för stunden lika hårt, då är det bra att använda en tracker för att lugna nerverna.

Trackers har blivit allt vanligare, en uppsjö av modeller finns att tillgå, alla i olika kvalité och prisklass. GPS-tracker är ett måste, blåtand är inte att tänka på. Prisklasserna varierar, vissa kräver abonnemang andra inte. Funktionerna är rätt lika för alla men med olika gränssnitt och service. Trackimo levereras med ett 12 månaders abonnemang. När det löper ut betalar du ca 40kr i månaden för att bibehålla servicen.

Trackimo är en GPS-baserad tracker med inbyggt simkort, fungerar i stort sett alla länder. Med en snygg och tydlig app ser du exakt var ditt bagage är. Flygbolagen skyller ofta på att de inte vet var bagaget är när det inte kommer fram i tid. Med en Trackimo kan du direkt se vart det är och skriva dem på näsan. Det har hänt att flygbolag påstått att bagaget befinner sig på en annan flygplats men med Trackimo visat att bagaget faktiskt finns på samma flygplats som vi anlänt till. Därmed löst bagageproblemet.


Tyvärr verkar det
inte finnas enheter i den här storleken som har längre batteritid än 48h vilket är lite snålt, sju dagar hade varit perfekt. Du kan köpa till extra batteri och bilkit för ständig drift. Trackimo är betydligt enklare att gömma i en bil än en cykel och bra hjälpmedel om du vill ha koll på din bil.

 

Sammanfattat

Trackimo är liten och smidig, knappt lång som en tändsticka, du kan enkelt fästa den i cykelsadeln eller under ramen. Dock är den inte osynlig,  att komplett förlita dig på den som stöldskydd är naivt och inget jag rekommenderar.

Jag använder den bara för att tracka mitt bagage och det har varit till stor hjälp. Kan varmt rekommendera Trackimo det är ett billigt hjälpmedel för dyrbar last och lugnar nerverna.

Du finner mer info här

www.Trackimo.com