Tony Hawk

0

Tony Hawk

Tony hawk är nog en av de mesta skejtarna i världen. Med mesta så menas det med att tan har en förmåga att skapa så mycket kring sin skateboard, än vad många andra stora namn någonsin har gjort. Vissa kan anse honom som en sell out medens andra kallar honom hjälte. Jag kallar honom affärsman som åker både större och fetare än de flesta. Trots sin ålder så kör han så de ryker och jag skulle vara mer än stolt om jag som 15 åring hade en pappa som hette Tony Hawk Jag hade nöjet till en intervju med honom.

tony83_brittainphoto2

Var det naturligt för dig att börja skejta?
-Naturligt vet jag inte. Min storebror körde för fullt och han gav mig sin gammla banan bräda. Jag och grannen började köra för fullt och så småning om vågade vi oss i väg till parken.

Var det bara ramp åkning som gällde för dig eller körde du även street?
– När jag började åka så fanns inte begreppet street. Man körde i tomma ppoler eller så var man en freestyle dude. Vilket var mer som dans på en bräda något som aldrig riktigt tilltalade mig. Jag försökte senare mig på street men kände rätt snabbt att jag hörde hemma i poolerna eller i ramperna.

Kommer du ihåg den dagen då Stacy Peralta hooka up dig?
– Jag minns det som i går. Jag var helt lyrisk. Han ringde och jag mötte honom i en skate park i LA. Jag fick spritt nya prylar och jag körde för dem i 12 år. Det är en av mina största minnen faktiskt.

Så det var kärlek vid första ögonkastet?
– Kärlek, jag var hedrad ! Bones Brigade var det största och bästa på den tiden så klart att jag inte fattade de först att jag var en av dem.

Vad betydde kontraktet rent generellt för dig. Började folk helt plötsligt skak hand med dig.
– Klart att det var cred, de stöddiga grabbarna som hängde i parken var ofta anti nya saker och såg sig som gurus. Fast i själva verket så var det ren cirkus som bedrevs i parkerna mer än clean skejting. När jag fick kontraktet så var det ett bevis på att någon gillade min stil och självklart började folk se upp till mig. De som en gång var anti den nya skolan började komma fram och fråga saker och ville lära sig. Det var jätte roligt och en snabb utveckling från skit ungen i poolen till Powells team åkare.

Minns du känslan när du satte din första 900
-Det var en total befrielse. Jag hade nästan givit upp hoppet om att lyckas sätta den. Efter 5 år träning så satt den äntligen. Jag fattade det inte förens jag så publiken som var i extas.

Är detta ditt mest komplicerad trick som har skjortärmen?
– Nej faktiskt inte. Det finns ett trick som jag brottas med ” 360 varial McTwist” har bara lyckats sätta den 2 gånger i mitt liv.

Vad hard du för dröm trick?
– Ollie 720 men jag kan inte lista ut hur jag ska klara den sista 180 med foten uppe

Det sägs att du är en sjukt envis snubbe och att det skall ligga till grund för dina framgångar, stämmer det?
-Envis kanske vissa kallar det men jag skulle nog säga beslutsam. Har jag bestämt mig för något då ska de bli så och det är nog det som har drivit mig igenom min skejt karriär.

434s8372 Känner du dig inte för gammal för att skejta?
– No way. Min kropp känns som den gjorde nr jag var 20. Inte en chans att jag slutar nu.

Skejt trenderna har ju kommit och gått och i början av 90 talet så var inte skejt något hett tema precis. Hur överlevde du denna period ?
– Jag sålde mitt hus, flyttade till ett mindre kostsamt område och slutade spendera pengar på skitsaker. Men jag slutade aldrig att skejta. Jag brydde mig inte så mycket om trender jag skejtade för att det var kul.

Många diskuterar och tjafsar om mainstream eller inte hur för håller du dig till det?
– Det är de fina med skejt är att du kan bli hur kommersiell som helst. På samma sätt som du kan skejta hardcore långt ifrån både publik och media. Man kan välja precis hur man vill göra. Men är man proffs så är man beroende av publik och media. Vill man leva på det man är bra på så måste man visa det.

Hur kände du då första Tony Hawk spelet rullade ut i butikerna. Jag menar en data version på sig själv.
– It was a strange felling. Men jag var hedrad. Det var fantasstiskt kul.

tony-hawk_stalefish-email2006

Hur mycket inflytade hade du under utveclingen av Tony hawk spleen?
– Jag har ständigt översikt over tricken, location och karaktärerna. Så ganska mycket kan man saga.

Det är grym musik I spelet har du valt även dessa.
– jag har inte valt alla låtar men självkalrt är mina favvo tracks med Dead Kennedy’s – Police Truck
NIN – Getting Smaller
Sex Pistols – Holidays In The Sun
Bloc Party – Helicopter
De La Soul – Oodles of O’s

 

 

 

 

tonyairwalk86_brittainphoto De sägs att folk i din närmaste krets kallar dig för geek?
– Jag har datorer sedan den första TI99/4A. Tycker datorer är jätte roligt. Mina närmaste vänner kallar mig tech support..så fort de har trubbel med sin mac så ringer de alltid mig.

Du har alltid massa grejer på gang. Nu senast en tour med Bmx åkare vad var det för något ?
– The Boom Boom Huckjam tour som är inne på sitt 6:e år. Jag har tagit det bästa Fmx och Bmx killarna samt skejt åkarna och gjort en massive show av det.

Alla har vi en favvo skejt som vi minns. Har du någon.
– Min Powell från 1982 var speciell. Jag älskade modellen och den tog mig långt då.

Om du får välja en skejtare som betydit mycket för dig igenom åren. Vilken skulled et bli ?
– Utan tvekan Eddie Elguera. Han lärde mig massa nya trick som jag trodde var omöjliga att klara.

Förutom Eddie så måste du haft några idoler som påverkat dig och din åkning
– Självklart har jag det, Steve Caballero, Bob Burnquist, Danny Way, Eric Koston, Bucky Lasek, och Riley Hawk

 

bones-brigade86_brittain-photo2
Har du några favvo spots
– Huckjam vert ramp och min bakgård

När får vi se dig I Sverige igen.
– Så fort jag blir inbjuden. Har vi tur kanske vi kommer att köra “Boom Boom Huckjam” även i Europa då kanske vi även landar I Sverige

 

 

 

 

No comments