Thule Versant Backpacking

Thule Versant en dröm för sommarens backpackers. En ryggsäck med smarta fack, rymlig förvaring och extremt lätt! En ryggsäck helt utan virrvarr med remmar som fastnar överallt, stabil trots avsaknaden av aluram. En kvalitetsryggsäck med mängder av smarta funktioner.

Det som imponerade mest var tillgängligheten i Versant. Enkel att packa i och ur, utan obehagskänsla av att ätas upp av ryggsäcken, när man försöker komma åt sakerna längst ned i säcken. Thule har löst det med att kunna öppna upp hela fronten och ge access till packen utan att öppna toppen. Dvs inget traditionellt instick från sidan utan hela fronten öppnas upp. Du kan enkelt packa snyggt och hitta det du söker utan att riva ut allt.

När man backpackar och tar in på hostell vill man oftast lämna den tunga packen för att ledigt njuta av resmålet. Många gånger saknas en liten väska för ex plånbok, pass, kamera etc. Släpa runt på 70L ryggsäck är ingen shoppingdröm, att ta med sig två väskor på resan är inget alternativ i en begränsad pack.  Därför har Versant gjort det enkelt att förvandla topplocket till en liten slingbag. Med plats för det mesta du kan behöva för att shoppa runt på stadens gator. Lösningen är inte unik, den finns hos andra tillverkare med, oftast brukar den funktionen vara rätt fattig och dålig kvalité. Men på Versant sitter den lilla väskan riktigt bra pga sitt trepunktfäste.

Det är enkelt att ställa in ryggsäcken och remmarna viks snyggt in i små öglor vid spännerna. Midjeremmen är även den enkel att ställa in. Thule har självklart inte gjort midjeremmen funktionslös utan ingår i ett smart system att fästa extra fickor på.

Vattentät ficka för mobil och pass etc ingår, du kan köpa till ficka för vattenflaska eller för kamera att fästa på sidan för ca 200kr. Mycket bra lösning som lyfter hela funktionaliteten.

Slutligen
Thule Versant är en smart ryggsäck utan massa krångel. Den har trots sin enkelhet en rad funktioner som briljerar. Mycket lätt och riktigt bra passform gör ryggsäcken till en favorit.

Förslutningen in till huvudfacket kunde gjorts lite bättre även om frontöppningen är den man använder mest. Ryggsäcken är prisvärd och börjar runt 1900kr. Finns i fem färger.

 

Det bästa

1) Låg vikt 1,80kg för 60L

2) Passformen

3) Midjebältets fickfunktion

4) Frontöppning

5) Slingbagen

 

Mindre bra

  • Låset till toppöppningen, den har bakvänd öppningsfunktion.
  • Att man inte kan välja vilken ficka man vill ha när man beställer väskan. Som standard kommer den med ficka för mobil, vill du ha någon annan funktion måste den köpas till extra. ­­­

 

Text/Foto Leon Grimaldi