Star Wars Faq

Star Wars FAQ
Mark Clark

 

 

Många böcker har skrivits om Star Wars och kan det verkligen finnas så mycket mera att skriva? Svaret är, Ja!!
Filmhistorikern Mark Clark har bevisat det med sin nya Star Wars FAQ.

När jag slår upp boken möts jag av bilder jag aldrig tidigare har sett och framför allt ivriga förklaringar till varför saker är som de är. Varför finns Jabba The Hutt? Hur var tanken kring honom, miljöerna språket, vilka problem stötte man på och hur löste man dem etc. Konkurrensen på vita duken, Block Buster eller inte, var allt en slump eller noggrann beräkning av Lucas. Vad sades mellan väggarna på filmbolagen, vem var förebilden?

jaws star wars

Man får följa George Lucas och Star Wars-processen igenom 70-80-talet och hur han lyckades skapa filmhistoria. Mark Clark har på ett briljant sätt dramatiserad,  förklarat i underhållande ton och näst intill gjort fakta lika spännande som Star Wars självt.

Som nörd ställer jag mig frågan inför de moderna SW-produktionerna; är de ens lika produktionsromantiska, är utmaningen verkligen lika stor som förr, så stor att de kan täcka milslånga hyllrader med böcker om den, förmodligen inte! Geroge Lucas är ett geni och han banande vägen till nya filmdimensioner med Star Wars, de dimensionerna möter du i den här fantastiska boken om Star Wars. Alla som har något som helst filmintresse bör läsa den, framför allt om du är fan av Star Wars är den ett måste i bokhyllan.

Mark Cark har tagit fram essensen Star Wars och gjort det till en färgstark bok om Star Wars på ett sätt du aldrig tidigare har läst.

Du kan provläsa här:

http://www.halleonard.com/viewcloserlook.action?lid=-1&refer=null&id=00122914&img=http://s3.amazonaws.com/halleonard-closerlook/00122914/00122914FC.jpg&order=0

 

Pris ca 170kr

Förlag Hal Leonard/Backbeat

Ean 9781480360181

 

Text: Leon Grimaldi