ROCCAT Horde Aimo

Att säga orden ROCCAT Horde Aimo känns som rabbla trolldom på latin, en spell kastad rakt emot gamers som gillar snabba och tysta tangenter. Horde Aimo är inte trolldom utan namnet på ett grymt tangentbord från ROCCAT

Vi startar här
Jag har tidigare gillat Cherry, inget ont om dem, men tycker att tangenterna saknar feeling men dock inget klick och snabb respons. Jag kommer från gamla skolan av gaming, adopterad in i den nya skolan. Jag började spela CS 1,4 med ett Microsoftbord. Gillade verkligen det tangentbordet, perfekt avstånd mellan tangenterna, den viktiga vinkeln mellan handled och fingrar var utsökt. Det har varit ytterst svårt att hitta ett ”modernt” bord enligt dagens standard som matchar den känslan.
Det är alltid en kompromiss mellan för små tangenter, för höga tangenter, snabba och klickande tangenter eller tysta och hårda. Jag har flera gånger givit upp och ifrågasatt om Taiwan och Kina bara gör tangentbord för barn med små händer som gillar klickljud.

ROCCAT har lyssnat
Är du som jag, vill ha ett bord som fingrarna gifter sig med, där avståndet är perfekt för en manshand, helt tyst bord med full spelkänsla, med bibehållen hastighet och spelkänsla?
ROCCAT verkar ha lyssnat på mina år av böner (amen). Horde Aimo har precis allt det där, de har lyckats att få till grymma tangenter med Membranical-tekniken. Den är unik för att ge en kombo av de bästa av skolor snabba, tysta och mjuka tangenter med direkt respons.
Efter bara två rundor av CSGO kände jag – Hey, har vi träffats förut, känner igen dig! Det var ingen flört, vi har träffats förut, på 90-talet, fast nu har babyn växt till ett fullt utvecklat tangentbord 2018.

I ärlighetens namn är Horde Aimo mitt första tangentbord från ROCCAT jag testat, det betyder inte att jag inte testat tangentbord. Jag är en kräsen typ, ständigt söker det perfekta och har kastat åtskilliga månadslöner på att hitta en ultimat setup ”tangentbord-mus”. Det är ett delikat problem, högst personligt. Att fråga dem i butik, är lite som att fråga om vad det blir för väder nästa vecka – Jag vet inte, är alltid svaret. Hopplöst alltså! Därför har jag en hög av tangentbord som jag inte gillar liggandes till ingen nytta. Ett kapitalfördärv helt klart. Därför känns mötet Horde Aimo extra trevligt och jag behöver inte leta längre.

Antighosting får vi inte glömma.
Viktigt för mig som sladdar runt med mina fingrar som en full taxichaffis. ROCCAT´s tekniker har utvecklat en avancerad algoritm där du kan trycka på så många tangenter du vill utan att det registreras som fel. Det spelar ingen roll hur många åtgärder du registrerar under en minut, det blir inte fel.

Features
Utöver ergonomisk perfektion har man självklart slängt med visslor och trumpeter. Features som jag faktiskt inte bryr mig så mycket om. Men det gör säkert du, här kommer de;

Du har ett inställningshjul som är fullt programmerbart; belysning, ljusstyrka, dpi-inställningar etc.

ROCCAT´s AIMO-system bygger på att integrera ROCCATS produkter med varandra. Därmed ha bestämd färg igenom hela kedjan ex mus hörlurar etc.
Du har fem makrotangenter med 5 millisekunder respons, 44% snabbare än vanliga membrantangenter.

Slutligen
ROCCATS Horde Aimo tog över min gaming-setup med storm. Det är ett högpresterande tangentbord som ger fullkomlig kontroll och medföljande spelglädje. För 990kr får du ett grymt tangentbord som livar upp spelandet rejält. Helt klart ett av de mest prisvärda på marknaden.

Mer info här ROCCAT

foto/text Leon Grimaldi