Red Hot Chilipeppers

0

redhotchiliGruppen behöver knappast en närmare presentation men därimot plattan. Efter tider med drogproblem, skyttetrafik mellan rehab och frikyrkliga sekter så har R.H.C.P piggnat till rejält. Att de är ojämna kan knappast undgå någon men visst är det något specielt med Red Hot. De debuterarde mitt i min pubertet och jag minns dem som halvnakna män med skidmössor och tattueringar. Jag brydde mig inte så mycket då, eftersom jag tyckte de var gay och jag lyssnade på Ice Cube. Men de slutade aldrig att förfölja mig, tillsist så besegrade de min hjärna och jag började gillade dem, så mycket att jag köpte ett halsband i metall med deras loggo på.

Men trots att jag redan tidigt insåg att de var fantastiska så tyckte jag inte att deras plattor höll måttet hela vägen, förutom när “Californiacation” landade i i min cd-spelare. Det var det bästa jag hade hört! Efter den plattan la jag Red Hot på hyllan för allt de släppte efter det var totalt skit, med undatag för några få låtar. Nu sitter jag här med ” I´m with You” och kan konstatera att gammal kärlek rostar aldrig, inte ens mitt halssmycke. De har överträffat sig själva och lyckats släppa ett om inte bättre men minst lika bra album som “Californiacation”. Släpande discobasar med klar prog feeling, snillrika texter om ingenting och helt fantastiska melodier. Det är svårt att inte älska den här plattan. Jag tror inte man kan göra en bättre platta än denna, i vart fall inte Red Hot Chilipeppers de har sprängt sina gränser med ” I´m With You” .

Leon Grimaldi

No comments