PES 2012

0

pes1
pes20122

Nej jag är ingen fotbollsnörd, jag struntar i om Sverige vinner, om AIK spöar Djurgården. Min åsikt kring fanatiskt fotbolls intresse liknas med ap-beteende. Klappa händer och skrika högt är något apor gör. Jag är mer killen som gillar att sitta i en skön soffa i en varm lya och lira spel.

Fifa är väll kanske de som bröt mark först sedan kom PES. Jag hade länge tyckt att Fifa hade så mycket trista brister som PES hade anammat och gjort om till det bättre. Även om Fifa var först så gör PES det bättre.
PES 2012 gör det igen och läxar åter igen upp Fifas krångliga spelmenyer och kontroller med riktiga knockouter. Man kommer snabbt in i spelet och det finns nästan överdrivet många ligor och serier man kan spela. Underhållningen är hög grafiken är halvful men det gör inget för man är så inne i att göra mål att man inte tänker på vilken grimas gubbarna har.

Kameravinklarna är intelligenta så även gubbarna (mer eller mindre) matcherna ger öppning för spänning och dynamik. Dock kan jag tycka att planera coaching och spelarbyten känns aningen jobbigt. Jag vill ju spela boll inte dryga mig med laguppställning etc. men lugn bara lugn..du kan i vanlig ordning välja auto, då är allt klart och det är bara sparka boll.

PES 2012 gör sig trotts allt bäst som ett socialt spel och jag kan inte påstå att vi är mindre apor än fotbollsfansen, bara för att vi sitter med en kontroll i handen. Vårt ap-beteende utspelar sig väldigt tydligt när någon gör mål och denne ställer sig upp, skickar kontrollen i bordet och skriker rakt ut..JAAAAAA!!!  Vi är nog av samma ras vi och fotbollsfansen fast vi är något rumsrenare. (vi måste vara bättre än dem, så är det bara!)

Jag har spelat Fifa och jag har spelat PES..PES är som vanligt bättre än Fifa…så enkelt är det bara. Men på något vis känner jag mig smått besviken i vart fall. Kanske mest över konceptet fotbollsspel över lag. Det känns inte som man har lagt ned tid på att utveckla intelligens utan man har lagt mycket krut på grafik och vassa kommentatorer. Det har liksom inte hänt något särskilt under de senaste fyra åren bara namn på lag och ligor har ändrats. Om man ska vara realist så kanske det bästa har gjorts och fotboll blir inte mer spännande än så här.

Enhet

Xbox 360, Playstation 3

Text Leon Grimaldi

No comments