Peter Steele

0
Peter Steele sångare och basist i Type O Negative blev 48 år.
– En del av mig dog med honom, säger bandkamraten Kenny Hickey.
Under torsdagseftermiddagen bekräftade skivbolaget SPV, där Type O Negative gav ut sitt senaste album, dödsfallet i ett pressmeddelande.

– Det är med stor sorg som vi ger våra kondoleanser till Peter Steeles familj och vänner. Han dog den 14 april 2010. Världen har förlorat en karismatisk frontman och en mycket begåvad person, skriver man i ett officiellt uttalande.

På gruppens hemsida skriver Steeles bandkamrater själva om förlusten av sin vän, och uppmanar samtidigt till en bra ton i hemsidans forum.
– Ironiskt nog hade Peter åtnjutit en lång period av nykterhet och förbättrad hälsa och han var redo att omedelbart påbörja arbetet med uppföljaren till “Dead again” som släpptes 2007. Vi är verkligen ledsna att förlora vår vän och vi uppskattar det enorma stöd vi fått från hela världen, skriver bandmedlemmarna på sajten.
Började som rykte

Ryktena om Peter Steeles död började florera på nätet under torsdagsmorgonen efter att programledaren för Fuse TV, Mistress Juliya, twittrat om dödsfallet.
Uppgifterna ska först ha kommit från bandets gitarrist Kenney Hickey.
I flera metalforum togs nyheten först emot skeptiskt. Redan 2005 chockades nämligen fansen av ett meddelande på Type O Negatives på hemsida att Peter Steele dött.
Det visade sig senare att allt var ett skämt. Den gången.
Peter Steele grundade gothmetalbandet Type O Negative 1990 och hans mörka röst var en stor del av bandets karakteristiska sound.

 

källa:aftonbladet

 

PeterSteele2

No comments