Orlando Acosta

0

Orlando Acosta

 

skate3

Text/foto Leon Grimaldi

När jag var i Las Palmas på hängde runt kom jag i kontakt med en intressant kille av ren tillfällighet. Jag letade efter en skejt butik att köpa en ny bräda i. Jag landade vid butiken ”Zona Boardshop”. I butiken frågade jag den lilla expiditen Julia om hon visste någon bra skejtare. Hon sa att ägaren Orlando är pro och kör för flera märken. Efter en timma ramlade han in efter en skejt tur. Han brukar köra en skejt runda vid lunch tid varje dag eftersom han menar på att då får man vara i fred.

skate– Senare på kvällen är det så trångt vid parkerna att det är lön löst att träna säger han. Hans engelska är mycket dålig men bättre än min spanska som är helt kass. Vi bestämde träff dagen efter för att ut och åka lite. Vi hade en grym heldag med skejt på topp nivå. Jag förstod att i trakterna kring Las Palmas är skejt lite av en folk sport, precis som surfen fast på land. Alla kör, bra som dålig gammal som ung och parker finns det gott om. Bra bettongparker med de mesta man kan önska sig. Klimatet är inte helt fel heller. Man ser direkt att Orlando är född på bräda. Han skiner upp som ett barn som fått en ballong. Hela han är som en strålande sol så fort han ställer sig på brädan. Enligt honom själv spelar det ingen roll om han kör vert eller street.
–    Variation är det roligaste och att hitta en linje och bara köra
. Säger han
Vi tar bilen åker till utkanten av Las Palmas, en liten by inga turister men en jätte park. Här kör han loss på riktigt. Efter en timma rör vi oss vidare till en spott vid ett torg vars formation är som en halv bowl om man snävt skall beskriva den. Här får han utmärkt kick mot en palm skrämmer livet ur fåglarna och åker vidare. Street i Las Palmas är väldigt tacksamt eftersom gångstråken är i betong. Roliga former i parker med hjälp av plattor och betong. Naturligtvis en perfekt fun park. Orlando åker för Jazt, Zona och Iron. Han menar på att de dåliga tiderna har definitivt påverkat sponsorer som inte varit särskilt frikostiga med support därmed har listan tunnats ut med sponsorer. För mer info www.myspace.com/zonaskateboard

 

 

 

 

 

 

skate2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments