Norma Bates

0

Varbandet som kontaktade mig på myspace från ingenstans. Det kanske inte är det enda bandet som gör detta utan en av många i ledet. Därför blir man lite avtrubbad av allt man lyssnar på då kvalitén är skiftande och då blir man glad när vissa band träffar helt rätt vilket Norma Bates gjorde.
Namnet Norma Bates känns förmodligen bekant då det är namnet på morsan ur Psycho filmen. Förföriskt, omhändertagande och elakt som sys ihop med ett leende är enkel beskrivning av bandet Norma Bates .

Julia (sång), Christian (Trummor) , Jenny (Bas), Pär (Gitarr) är de som är Norma Bates. Storyn är enkel, tjejerna är två glada rockers från Örnsköldsvik vars största intresse var (är) musik. Efter studenten vid musikgymnasiet så drog de till Sthlm. Träffade Pär och Christian och bildade Norma Bates, resten är historia.
Det har tagit dem många långa år att få ihop plattan. De har spelat in både i Decibel  (Sthlm)  och Sidelake studios (Sundsvall) men trots en produktionstid på fyra år med olika studios så är soundet förenat.
–   Soundet var självklart för oss, därför tror jag att det inte varit så svårt att behålla den röda tråden rakt igenom plattan. Berättar Christian. Anledningen till att det tagit så många år är strul med bolag, tid och allt där i mellan. Känns skönt att kunna se produkten i sin helhet just nu, säger Christian

Soundet, är ett glatt och sprudlar av party. Kanske var det så här Lambretta ville låta när det begav sig. De lyckades aldrig eftersom deras sound inte kändes äkta, Linda var inte äkta, hon är inte rock n roll nog för att axla ett feelgood punk/rock band, men det gör Julia. Hon är som en Linda på steroider kraftfull och övertygande utan tveksamheter.Texterna är elaka, soundet glatt och hårt.
–    Vi  vill vara lite psyko, glatt sound och elaka texter, precis som Norma Bates. Man skall inte kunna förutsäga oss bara för att texten är glad. Utan faktiskt stanna till, – Va fan sjunger hon om egentligen !?

Uppmärksamheten börja komma Norma Bates nära, de spelas på P3 och på flera andra stationer. De har börjat ramla in turnéer ute i Europa. Det skulle förvåna mig mycket om de inte slår igenom med debuten ”Hey You!!Get Down” vilket är träffsäkert namn för plattan. Låtar som ”Whip You Up” , ”40 Days” och ”Jackie D” som även har en video, är enligt mig mycket starka låtar.
–    Vi har inte tänkt hits, utan bra låtar som vi själva gillar. Vi har alla olika relation till musik, och lyssnar till allt från latin till hardcore, influenser som smyger sig in här och där i plattan. Det gör kanske att vårat sound skiljer sig lite från det sk vanliga soundet i genren.  Berättar Pär

Norma Bates är ett aktivt live band och kommer att kunna njutas på flera platser under sommaren.
–    Vi älskar live spelningar och försöker spela så mycket som möjligt. Det skall vara ett jävla drag och vilt framträdande, det är det vi strävar efter när vi rockar loss. Senast blev vi frihetsberövade av några vakter som trodde vi var påtända efter gig. Naturligtvis inte – High of life..Något som de inte visste vad det var.

Med det så kan vi räkna med Norma Bates vid sommarens festivaler. Kolla in deras sida http://www.myspace.com/normabates

text/foto Leon Grimaldi

norma_bates

No comments