NOMY

0

NOMY


Trenden modern rock har börjat slå sina rötter i både slott och koja. Svenska band som b la In Flames har banat vägen för en rad svenska ny tillskott i genren. Men musiken tar ochså nya former då den når de mest oanade händer på vägen. Nomy är en oanad hand, inte minst för att han tidigare plinkade techno och tagit med sig energin in till metall scenen.

seatgrab--080

Han är en one man army. Med sin laptop och fruity loops producerar han metall för fulla muggar. Nomy som egentligen heter Patrick Marquardt bor i Jönköping men är son av Ullrichehamn, jobbar som IT ansvarig på ett okänt företag. – Ja man önskar att man hade mera tid över för musiken. Men man måste ju leva ochså. Hans städade yrkesroll känns ganska långt bort mot det han levererar. Hård och melodisk metall med influenser från “HIM” och “In Flames”. Demon som jag slängde in i bilstereon var förvånatsvärt bra med tanke på sin noll budget produktion. Visst märktes det att ljudet var lite väl tunt i mellanåt. Men va fan låtarna rockar sjukt bra. Han har gjort sig ett namn med låten “Cocain” som har blivit lite av en underground hit. Jag hörde den faktiskt när jag skulle plocka ut pengar ur bankomaten. Grabbarna som stod bakom mig i kön spelade den på sin mobil för fulla muggar. Anledningen till att denna har blivit en hit förklarar han – Mycket att tacka youtube för. Det har typ gått ett år och nu börjar folk uppmärksamma mig. Men jag är inte delaktig i videon det är några grabbar som gjort den på eget intiativ.

Hur står du dig till skivkontrakt

– Det är inte syftet med min musik utan att sprida

bra musik räcker gott. Fast visst skulle de vara kul att hamna på något seriöst bolag.

Jag har hört fem spår från nya albumet” Welcome to my freak show” som han spelar in för fullt nu. 30 April skall det vara klart för nedladning på hans hemsida “Nomy.nu”. Utvecklingen har satt sina tydliga spår ett klart mycket råare album och mycket spelar glädje. “Burn the Pictures” är en av de bästa låtarna om han själv får välja och jag är beredd att hålla med. Han har även skrivit en låt till filmen “Ruff riders 5 – Life is a bitch” som kommer finnas med som bonusspår på nya plattan.

Sammantaget kan jag säga att Nomy är en kille att hålla ögonen öppna för i framtiden. Musik med denna kvalitet förgås sällan utan kommer snart finna sin plats i vilken skivhylla som helst. Att allt är gjort av en kille endast, det  är otroligt imponerade. Jag visste inte att man kunde göra rock i stand alone programet”Fruity loops” men Nomy är ett levande bevis på det. Kanske den sanne rock älskarens mardröm men för oss som skiter i vilket och uppskattar bra musik framför metod, är detta en gåva av gud given.

För mer info www.nomy.nu

No comments