Max Payne 3

0

Pöbeln skrek i protest när ryktet gick om att Rockstar skulle ta över produktionen av den fulländade spelserien Max Payne. Inte blev fansen direkt tysta när det dök upp bilder på en halvfet brunbränd Max i Hawaiiskjorta, utan de blev raseriutbrott över hur de kunde förstöra den elaka och bistra Max.

Nu är det så att Rockstar aldrig gjort sig kända för att förstöra något. Därför var jag lugn trotts att jag var inbiten spelare av de tidigare mörka Max. Jag visste någonstans att om Rockstar valt sin väg så kommer den bli rätt, tveklöst rätt. I en värld där jag var ensam om min optimism fick jag renässans nät spelet droppade in och fick mina vänner som tidigare varit negativa att sitta helt tysta, för att motsträvigt säga – Det får duga, likt en tjurig fackförhandlare inför övertidsförhandling. Men orden är ett erkännande att Rockstar har lyckats. Som slutar i ett  – Vad var det jag sa!

Max är solbränd han ser ut att må riktigt bra med sina kilon trivselvikt. Han är i Brasilien och ett soligt São Palo breder ut sig framför honom där han står vid takterrassens räcke och hänger. Han är omgiven av rika brats, modeller och colatorskar. Det är ett glamoröst gäng som sprutar skumpa och dansar runt i dyra kostymer. Max uppgift är att vara barnvakt åt dessa lyxlirare som lever ett tryggt liv. Självklart spricker festen och får ett tvärt slut när skjutgalna gangsters tar över festen. Nu börjar Max sin uppgift, att döda och överleva.

I en värld som är en fusion av Red Dead Redemption och GTA IV kan göra den vane Max Payne liraren  lite vilsen. Men bara för en stund då man snabbt kommer in i tänket och styrningen flyter på som vanligt. Allt finns med från de tidigare spelen, vapnen, bullet time-effekten som var en blast i ettan som fortafarende håller motett 2012. Spelet är väl genomarbetat och miljöerna är inte snygga utan sjukt snygga! Rockstar hade ingen lätt uppgift med att bevara en klassiker och följa upp på ett regelrätt sätt men har definitivt lyckats med hög spelglädje och roliga scenarios.

Man har självklart bevarat de mörka sidorna hos Max och hans eviga tjat om hans mördade familj, han är bitter. Han bygger upp kopiösa mängde hat på sin väg mot bossen och skulle han vara på riktigt så hade han nog slutat på Sidsjöns låsta avdelning med tvångströja. Men det är en del av underhållningen och som jag tidigare skrev, Rockstar ger dig exakt det som en Max Payne-fan vill ha…fast i kvadrat. Aldrig förr har Max Payne varit så bra som nu.

Text Leon Grimaldi

No comments