Magdalena Kowalczyk

0

Magdalena Kowalczyk

I denna värld så får tjejer förvånansvärt lite utrymme. Vi i Sverige har en hel del duktiga tjejer som sparkar skiten ur varandra. En av dem är Thai boxaren Magdalena. cf002960magdlalenaMed ett VM Guld, ett VM silver och Ett nordiskt guld så kan man nog säga att hon har tallang. 71kg explosivitet plockar hon hem nya meriter hela tiden. Det mest pinsamma, är att nästan ingen vet vem hon är. Till vardags arbetar hon vid MTV som kontorsråtta där det är få som känner till hennes tallang. Jag träffade Magdalena i gymmet hennes andra hem. Hon hade precis slutat sitt dagliga träningspass och svetten rann. Precis som den ska när man har tränat hårt.

Är detta din favorit syssla?

–    Ja det kan man säga. Skönt att få röra lite på sig.

Du rör ju inte lite på dig. Har du någon tävling på G?
–    Nja inte i det närmaste men man måste vara i form. En utmaning kan komma när som helst så då måste man vara redo.

Vem vill du helst möta?

–    Dagmar Von Alfen. En frodig kvinna som bangade senast när vi skulle upp. Hon kan nog vara en utmaning. Det är ju bara att kolla på hur hon ser ut.

Hur började din kärlek för thai boxning?

–    Jag backpackade i Asien och hamnade i norra Thailand. Där hade de ett thaicamp och jag ville prova. Det som höll i campen var mottligt intresserade att ha mig där. Men jag gav mig inte jag gick dit varje dag och tränade moves bredvid. Tillsist tror jag tränaren blev lite kär i mig och drog med mig in i gänget.  Jag blev tagen.

cf002964magdlalenaHur många år har du hållit på?

– I 8år jag började när jag var 22

Som jag inledningsvis skrev – man vet knappt vem du är trots att du vunnit massor?
–    Det är tjejidrottens verklighet och framför allt i min genre. Men jag strävar inte att vara känd, men fler sponsorer skulle vara trevligt. Som tjej måste man arbeta dubbelt så hårt för att få utrymme och synas.

Hur blir det i det sociala livet med dina meriter. Jag menar när det kommer snubbar och drygar sig och du droppar –Jag har VM guld i Thai och det är mitt liv. Börjar de tuppa sig då?
–    Haha faktiskt ibland så. Men jag har inget att bevisa så de får hålla på att tönta sig. Annars är ganska många intresserade och ställer frågor och så.

Men ser man inte dig som en tjej som spottar ut snuset och knyter nävarna?
–    Naej..Inte så, men visst är jag kanske ingen pipinett Stureplansbrud. Men jag är ingen truckflata heller. 

Vad är det för fel på Stureplan?
–    Inget alls men jag bor på söder och det gillar jag.

magdalena-thai--153Du har ju typ vunnit allt man skall vinna vad vill du åt här näst?
–    Jag har inte alls vunnit allt man kan vinna. Jag vill Pro Bältet och jag tänker ta det. Väntar bara på utmaningen.

Är du kaxig?
–    Hehe nä då. Men jag vill ju upp och ta mitt bälte.

Så det är ditt löfte inför din kommande tid inom sporten?
– Mitt önskemål och ambition.

No comments