Les Menuires

0

les-minouriekollage

Är en fransk skidresort i “Savoie-regionen”. Den pittoreska byn med sina 38 liftar och 71 nedfarter och 160km leder är dessutom en del av Les Trois Vallées vilket gör den till en ganska stor och omfattande by.  Du kan enkelt ta dig mellan de olika topparna och utsikten över Mont blanc är minst sagt magnifik.

Med sina 1850 meter över havet så är Les Menuires den näst högst belägna byn i området. Det är bara Val Thorens som är högre och dit är det inga problem att åka från Les Menuires.
Du kan enkelt ta dig mellan de byar som tillhör området med ditt liftkort. Vilket gör att för en skidälskare så är det helt obegränsad åkning. Att vara här kortare än en vecka är inte att rekommendera. För att få en rättvis upplevelse av skidparadiset så krävs det mins 7 dagar i pisten.
Om man nu inte ville vara i pisten så är det gott om friåkning, rännor finns det mängder av och så även snö.  En offpistguide är att rekommendera om man är lite ovan i området och det är mycket lätt att komma fel.

Är man trött på att pumpa snö så kan man ta en svängom i deras bobbacke. Helt galen led för dig som gillar att åka fort med bob. Kostar 50kr/åk, du klarar max två åk sedan kan du inte sitta på flera dagar på grund av att rumpan fått rejält med stryk. Men ett kul inslag efter skidåkningen.

Boendet är som vid alla resorter varierande. Du har allt från luxuösa hotell till simpla pensionat. Maten är aningen i överkant dyr men är du en fixare så tillagar du din lunch själv och tar med i backen.  Vatten är dyrare än öl, så vill du inte bli full i backen pga du inte har råd med vatten så tag med eget dricka. (tips från coachen)

För att ta dig till Les Menuires flyger du billigast med Brussel Airlines till Lyon. Vidare med transfer  till resorten.
Klicka in här för mer info
http://www.skifrance.com/

Läs om LES 2 ALPES här

En annan fantastisk skidresort i Frankrike!

foto/text leon grimaldi

No comments