Les 2 Alpes

0

les

Les Deux Alpes som är det franska namnet för  Les 2 Alpes. Byn ligger ca 1600 meter över havet och är ganska okänd för oss nordbor. Att Les 2 Alps inte gjort sig så känd för oss trots sin strålande pistkavlité är mycket konstigt. Dessutom ligger området intill kanske Europas mest berömda off pist ”La Grave” vilket borde göra området mer bekant för oss. Les 2 Alps har 225 km pist, 93 nedfarter, högsta toppen är 3600m.

Det som framför allt gör de två byarna eller Les Deux Alpes så unikt är deras glaciäråkning som är tillgänglig året runt. Som dessutom är sammankopplad med Down-Hill cykling och med det har du ett ganska komplett äventyrs land även sommartid.
Les Deux Alpes bjuder in till stor variation både i och utanför pisten. Området är lagom stort och trots det tröttnar man inte. Jag var mäkta överraskad över den höga kvalité som byn faktiskt håller både i och utanför backen.
De har även gjort sig kända för sin stora ”snow park” med det mesta du kan önska dig för att få den perfekta parken. Dessutom i anslutning till ett restaurangområde där det bjuds på öl och solsken. Bör poängtera att deras after-ski vid restaurangen är grym!

Jag var där i slutet av mars, perfekt årstid. Varmt och mycket snö fast trots det var det aningen hårt på 3500meter kanske inte så konstigt. Det trista var att jag aldrig hade någon rättvis chans att göra offpisten eftersom en lavin hade krossat hela rännan och planterat stora snöblock som frusit till is. Du förstår säkert problematiken till god åkning.

Vill man göra
något utöver skidåkning, restaurangbesök eller shopping, besök då ismuseumet vid toppen. Det är en grotta under glaciären som man har skulpterat stora dinosaurier i. Ett trevligt inslag innan du tar brädan ned för den tillhörande svarta pisten. Avsluta med ölprovning vid någon av byns alla barer.

Les Deux Alpes är ett toppenalternativ för dig som vill ha kvalitativ åkning med allt du kan önska utan krångel och vilseåkning.  Skidåkning av toppklass och stor upplevelsefaktor är vad det bjuds på i Les 2 Alps. Boende finns i olika klasser billigt och dyrt. Skall jag jämföra kostnaderna så är det inte dyrare att åka hit mot att åka till Åre.. Då ska du ta med i beräkningar att Åreskutan är en bula i backen och Les 2 alps är för skidälskaren som sätter krav. Jag kan inget annat än att starkt rekommendera denna resort.
Du tar dig hit billigast med Brussel Airlines och logga in här för mer info http://www.2alpes.com

No comments