Kingston HyperX Mechanical Cherry MX

Är du FPS-spelaren som blir galen när du inte får direkt tangentrespons. Tangentbord som flyger iväg för att du råkar vara lite hårdhänt. För höga tangenter som känns som en bergsbestigning varje gång du ska hitta ex ”R”. I korthet avskyr du saker som inte gör som du vill och lite som det själv vill. Jag är den spelaren, kan omöjligt vara ensam där ute.

keyboard (3 av 5)

I en tid då stort sett alla företag i gaming-branschen mobiliserar och inför mekaniska tangenter som standard vore det konstigt om inte Kingston HyperX följer trenden och ger sig in i matchen. Kingston som är kända för sina diskar och minnen, satsar nu på kvalitativa tangentbord. Man kan enkelt säga; Kingston är ett företag med muskler och kanske starkare än många andra företag som tillverkar keyboards för spel. Vilket gör deras produkter extra intressanta och förväntningarna höga.

keyboard (2 av 5)

Kingston HyperX har inte sparat på krutet när det gäller komponenter eller design.  De följer noggrant kvalitén igenom hela produktionen och köper inte färdig design med logo som flera av andra aktörer gör. Det gör dem unika även om de delar ex switchar med andra aktörer .
Designen kan beskrivas som vacker minimalism. Ja, det är riktigt! (jag trodde aldrig jag skulle få möjlighet att nämna keyboard och vacker i samma mening). Den kompakta designen uttänkt att ge plats för mus och inte ta upp hela spelbordet men ge ultimat ergonomi. Den 44cm långa och 13cm höga skapelsen har dekorerats med snyggt röda led vars röda skugga ramar in keybordet mot underlaget, nästan svävande. Finnishen är brutal så även den solida kvalitén i aluminiumskalet, paketet väger in strax över kilot.

HyperX har inte direkt gödslat med features, man har valt att hålla det enkelt, behållit det mest nödvändiga bortsett från mobilladdningsporten på keybordets baksida. Kingston menar att keybordet är gjort för FPS därför valt att hålla helheten så enkel som möjligt och lagt vikt på kvalitét.

HyperX Alloy FPS är ett mekaniskt tangentbord med röda Cherry MX Switchar. Varje tangent är snyggt belyst i rött och man kan ändra styrkan men inte färg. Anti-Ghost, 6-key och NKRO modes är självklart för FPS-Bord så även för HyperX. Via funktionsknapp kan du kontrollera multimedia med nummertangenterna och den självklara Gaming Mode knappen finns med. Du kan även byta ut de primära tangenterna till röd chrome som ingår i paketet.

Alloy FPS är ett snyggt minimalistiskt bord med hög spelkänsla. Söker du ett prisvärt tangentbord som levererar utan massa lull är Kingston HyperX Cherry MX perfekt.
Dessutom får du med ett snyggt fodral att transportera tangentbordet i om du ska till LAN etc
Priset är ca 1250kr och i det segmentet kan jag inte hitta något bord som matchar HyperX . Jag kan verkligen rekommendera Alloy FPS för dig som är FPS spelare och söker kvalité utan att bli ruinerad. Jag vet att kraven är olika hos olika spelare men av de bord jag har testat så tycker jag att HyperX är ett av de bättre borden i sin klass och framför allt designen är superb . Bilderna ljuger inte.

Foto/Text Leon Grimaldi