James Blood – Blood Stone 007

0

bloodstoneclassic

jamesbondbloodJag är så gammal att jag minns när James Bond lanserades till C=64 1983 och även uppföljaren ”A View to a Kill” 1985. Okey jag är inte hundra år bara en nördig spelentusiast. Spelen var inte så snygga då och oftast innebar licensspel samma sak som ett kast spel som säljs med en biosuccé som största motor.

Men så behöver det nödvändigtvis inte vara i dag, utan tvärtom. Spelen ger ofta utrymme till större äventyr och upplevelser än filmen. Konceptet James Bond har gått från syrabad till syrabad och oftast svagt imponerat. Samtidigt är det konstigt för konceptet James Bond om något har alla förutsättningar i världen att kunna få till något awesome.

Precis som man kan förvänta sig av ett spel i licenssegmentet så har det en rejäl story.  Du flyttas över hela världen i din jakt på busar som leker med biokemiska vapen. Du skall alltså rädda jorden i vanlig ordning. Kanske inte något nytt i storygrund i synnerhet inte för J.B men resan mellan uppdragen är genomtänkta och det är styrkan i en god story. Att spelet inte tappar tråden, vilket döljs med en jäte explosion är ofta kamouflage för dålig storyhantering. I James Bond har du både explosion och en rödtråd, vilket är kvalitet.

I sjutimmar slåss du mot puckade legosoldater i trånga korridorer som stundtals känns trista. Fult uthuggen arkitektur och väldigt linjärt. Du möter flera gånger samma typ och det känns bitvis som du dödar samma buse 1500ggr. Men det är inte här själva glädjen ligger.

Utan i mellanspelen där du kör järnet med lyxiga bilar igenom olika nivåer, det är riktigt kul. Här bjuds det på snygg bilaction ett riktigt sprakande segment. Man får offra ett antal liv för att ta sig igenom bilbanorna. Man lär sig snabbt var och när hindren kommer med lite svordomar så trixar man sig tillsist igenom.

Till sist; James Bond- Blood Stone är ett ganska trevlig söndagsaction som trots sina förvånansvärda grafikbrister i form av monotona korridorer och hackiga bakgrunder så är helheten ett helt okej spel. Kul skjutaction med maffiga explosioner och roliga features. Precis som IRL så är även mobilen James Bonds bästa vän.  Men jag ställer mig frågan, – Är detta verkligen ett bättre spel än ex Living Daylights till C=64 bara för att det snyggare?

Vi spelade Blood Stone på Ps3 Finns även till Xbox

No comments