HyperX Cloud Revolver S

I handen håller jag ett par rustika lurar från HyperX. Deras nya stilrena modell Revolver S tillhör den etablerade Cloud-serien. En kraftig aluminiumbåge i gun black håller lurarna på plats. Kåporna omsluts av sin prisbelönta memory foam som skapar en skräddarsydd lur för perfekt passform.
HyperX har sparat in på flashiga leds, nämligen inga leds alls vilket gläder mig. Då ex Steelseries har så mycket ledljus att man kan skulle kunna vara en ljuseffekt på ett rejv.
Resurserna har HyperX lagt på väsentligare saker som bra passform, bekväma lurar och framför allt bra ljud.
Du behöver ingen separat drivrutin utan du jackar in i usb-porten och kör. På kabeln har du separat volymkontroll med tre olika ljudkvalitetslägen samt volym/mute för lurar och mic.
Väldigt bekvämt om du kör ex TeamSpeak eller liknande och inte vill att hela laget ska höra vad du vill ha till middag. Dessutom passar Revolver S både till Xbox One, WiiU och PS4 mfl.

Passformen
Som jag beskrev ovan så är passformen riktigt bra. Dock är det liksom sina konkurrenter i segmentet löjligt stora hörlurar. Med en vikt på 376g kan man säga att man inte sparat på vikt eller kvalité. Magneterna i lurarna väger självklart mest, men antar att bågarna i aluminium även gör sitt till att hålla upp vikten.
Jag brukar bli svettig av hörlurar som är tajta. Steelseries är omöjliga när det handlar om bekväm passform, de är för täta på fel ställen och man svettas lätt.Inte med Revolver S, det är ödmjuka hörlurar som låter huden andas. Det är unikt, och varför de även fått pris för sitt ”memory foam”. Lurarna är i övrigt väl balanserade och belastar huvudet jämt, man känner inte heller någon trötthet i nacken efter timmar av spelande trots sin vikt.

Ljudet
Ljudet är briljant särskilt i 7.1 dolby surround sound-läget. Dock inget läge du lirar CSGO med, sourundljudet förvillar och det låter som fotstegen kommer från alla håll. Men för ett spel eller film där du inte är lika kräsen med ex fotsteg är 7,1 ett läge som är definitivt imponerande bra. Till Film blir ljudbilden superb i 7,1.

Ljudkontrollen har tre olika lägen för ljudkvalitén. De tre olika ljudlägena justerar främst briljansen, dvs mellanregistret, du får prova dig fram vad som passar just dig. Mitt personliga val är läge 1 för CSGO då jag tyckte de andra varianterna lät lite för mycket telefon-nasalt. Men med närmare eftertanke vänjer man sig, då jag upptäckte att jag kört läge 2 i över fyra timmar utan att klaga. Men jag är relativt övertygad att för CSGO är det ettan som gäller.

Tekniskinfo
Driver: Dynamic, 50mm with neodymium magnets
Type: Circumaural, Closed back
Frequency response: 12Hz–28,000 Hz
Impedance: 30 Ω
Sound pressure level: 104.5dBSPL/mW at 1kHz
T.H.D.: < 2%

Mikrofonen
Den installerar du separat in i vänster lur. Den är avtagbar, och sitter inte fast som för vissa andra märken och modeller. Dock upplever jag micken något klumpig, och den skulle kunnat gjorts något smidigare. Om du ska transportera dem, gör du bäst i att koppla ur micken i luren. Ingen stor sak i sig då den sitter med en enkel kontakt. Jag bekymrar mig för att tappa den under transport då en mick lätt glöms kvar eller ramlar ur packen.  Andra märken har löst mickinteraktion igenom att man ex kan rulla in micken i en av hörlurarna.
Micken låter trots allt knivskarpt och mina vänner frågade direkt om jag köpt ny mick för min röst lät så klar. I korthet kan man säga att de mobila bristerna ger plats för stationär kvalitet. Jag väljer helt klart kvalité.

Slutligen

Revolver S är 376g råstyrka som förstärker din spelupplevelse både interaktivt och även verbalt. De bjuder på behagligt ljud som är smeker hörseln ömt. Även granater låter som sammet. Misstolka mig inte, du har absolut känslan av att en granat smäller men det känns inte som trumhinnan ska åka ut igenom munnen. Helt klart är att Hyper X lagt pengarna på ljudkvalité istället för flashiga leds och mobilkomfort.

Ups n Downs

Ups
+ Memory Foam gör Revolver S till marknadens bekvämaste gaming-lur
+ Separat volymkontroll på sladden
+ Inga blinkande led
+ Ljudet är fantastiskt
+ Prisvärda; 1300kr med det menar jag att nå samma ljudkvalité hos konkurrenterna behöver du slänga några hundralappar till.

Downs
– Något klumpiga, särskilt med micken i
– De kräver rätt mycket ström från USB-porten. Du behöver därför vara noggrann med val av port.
– Skulle uppskatta en mjukvara för noggrannare justering av ljudet. Men förstår tänket med enkelhet i fokus.

Mer info på Hyper X hemsida

 

Text/Foto Leon Grimaldi