HyperX Cloud Alpha S

HyperX Cloud Alpha S

Japp, då har HyperX gjort det igen. Levererat ett nytt headset i Cloud Alpha serien. Självklart imponeras jag som vanligt av HyperX grymma bas och välbalanserad ljudbild.

Det är som är nytt med HyperX Cloud Alpha S mot tidigare modeller är förutom förbättrad ljudbild är fjärrkontrollen där du kan justera exakt balansen mellan team speak och spelljud. Ett system de väljer kalla rätt och slätt Audio Mixer. På kontrollen sitter 5 knappar, Huvudvolym, balans mellan spel och tal samt på och av-knapp för 7.1 systemet.

Sidpannelen på lurarna sitter trestegs basreglage för att justera hur mycket bas du önskar. Knapparna är väl tilltagna, enkla att hitta, Knapparna känns tyvärr något plastiga men funktion är bra. Basen, ja den välter möblerna i rummet.

Lurarna i sig är som jag skrev, solida med snygga blå aluminiumbågar. Fodret är deras kända foam som formar sig efter öronen. Passformen omsluter väl och nästan allt miljöljud utestängs. Det ger en intensiv och direkt ljudbild utan störande miljöljud. Klart värdefullt på ex Dream Hack. HyperX Cloud Alpha S har en varm ljudbild som spelar ut på alla register med sitt 7.1 system. Tenderar inte att dista ens vid höga frekvenser, pistolskott etc känns helt ok för öronen trots högsta volym.

Mikrofonen kan du plocka bort helt. Du har då ett par lurar som ser mer casual ut och fungerar . Ljudkvalitén är bättre än någon annan HiFI-lur under 3000kr. Kan varmt rekommendera dem att ha även när du ser på film.

Sammantaget

HyperX Cloud Alpha S är något tung vilket är en tydlig down side. Med ett priset på ca 1300-1400kr kan du inte få bättre gaming-lurar. Ljudet är i sin prisklass överlägset sällan att man kan skriva det men nästa för billigt. Fjärrkontrollen för att justera balansen chatt och speljud är en riktigt bra funktion, och med ett knapptryck på kontrollen kunna stänga av alla ryssar i public i CSGO är en befrielse. Passformen är utmärkt, minimalt med insläpp av miljöljud utan att bli för varmt om öronen är övertygande.

Mitt betyg är 9-10, du kan inte få bättre gaming-lurar för pengarna. Jag är övertygad.      

Text/Leon Grimaldi