Hyper X Pulsfire FPS

Det mest delikata i gaming är musen och kanske det absolut svåraste att hitta rätt. Jag har tidigare recenserat andra möss här på Edge. Ni som har läst mina tidigare recensioner vet att jag har speciellt grepp. Ett grepp som landar någonstans mellan ”Palm” och ”Fingertip” och ett lillfinger som gärna släpar i. Det är alltså svårt att hitta något perfekt för mig. Bra hittar jag, men oftast blir det en kompromiss.

Hyper X Pulsfire är en modell som passar de tre vanligaste greppen, eller balanserar snyggt mellan de olika utan att tumma på räckvidd till knappar etc. Jag vet, det låter komplext, faktum är att de faktiskt har lyckats bra med sitt gyllene snitt

Tilltalande
Musen kommer i ett snyggt etui. Boxen öppnas upp som ett smyckes-skrin och hela utförandet känns exklusivt. Det blodröda och svarta fodret på insidan för tankarna till Draculas kista, detaljer gör helheten, lyxigt intryck.
Förpackning är mycket mer genomarbetat än någon annan mus i handeln, som normalt kommer i någon fult inplastad historia. Den snygga kabeln, flätad i rött och svart nylon påminner lite om en korallorm i teckningen och ligger snyggt lindad i förpackning. Första intrycket är 5+

Mötet
När jag lyfter upp musen ur sin ”kista” är den väldigt lätt, bara 95gr. Låter mitt finger glida över ytan, texturen känns sträv, fastnar i handen och ger säkert grepp. Sidorna är klädda i halkfri plast som ser ut som karbon. Plasten omsluter musen snyggt och ger en briljant linje längs sidan. Intrycket är cleant och känslan av kvalité infinner sig direkt när jag lägger handen över den.
De sex knapparna är designade för att klara 20 miljoner tryck. Det är snabba switchar och svarar omedelbart, inget ”jerkande” eller ”glitchande” det bara fungerar.
Undersidan har breda sk skates för att göra långa åkningar snabba och balanserade.

USP
HyperX Pulsfire FPS är som du förstår designad för FPS och det är även det som är unikt för modellen. Man har inte lämnat något åt slumpen utan tänkt på detaljerna och de behov som ex en CSGO eller BF-spelare kräver och behöver. Vad sägs om Pixart 3310 sensor och fyra DPI presets 400-3200 som du ändrar med ett snabbt knapptryck och utan krångliga menyer. Skulle bli förvånad om du kräver mer. Olika färger indikerar vald DPI

Testet
Jag rullar ut den jättelika musmattan fårn Hyper X ”Fury S Pro” som starkt rekommenderas till den här musen. Den är nästan lika stor som mitt skrivbord och gör definitivt själ för begreppet ”matta”. Kopplar in den snygga kabeln och drar igång CSGO.
Musen ligger precist i handen, tryggt, fingrarna liksom gifter sig med greppet omedelbart. Justerar DPI ,1600, känns bra. Hjulet nås direkt med pekfingret (claw grip), rullar snabbt fram, lagom motstånd.
Efter 5 rundor i Death Match börjar jag hitta rätt. Jag vet exakt var jag har musen och vi två blir en. Jag är imponerad! Både över stabiliteten, greppet och glidet. Switcharna är kärlek i sin renaste form.

Sammanfattning
Det råder ingen tvekan kring att HyperX Pulsfire FPS är en av de bästa mössen för FPS jag har testat. Inte massa krångel med menyer, installationer eller liknande utan allt bara fungerar ”flawless”.
Ergonomin är riktigt bra, kanske det bästa jag har testat. Med sin lagom svängda form och djup ligger musen så bra i handen att den känns klistrad. Detta i kombination med den gigantiska musmattan Hyper X Fury S Pro har man total kontroll. Musen dansar som en balettdansös över mattan och knapparna klickar i takt. Helt omöjligt att undgå spelkänsla och resultat med den här musen.

Till sist
Under tusingen har du utan tvekan marknadens helt klart bästa FPS set-up. Mus och superb musmatta. Hyper X imponerar stort, de visar sig verkligen i framkant både prismässigt och kvalitémässigt. De andra tillverkarna bör se upp, lägger Hyper X in en växeltill kör de över konkurrenterna. Jag har inte blivit besviken en enda gång jag har testat deras produkter, det är bra, riktigt bra för en grinolle som mig. Kvalitets stämplade SK Gaming, ECHO FOX och NRG använder HyperX av en anledning, det är fantastiskt bra. Kanske även varför Pulsfire redan vunnit flera priser för sin design och produkt.

Jag byter mus var femte månad (ungefär) ca 3 möss om året i snitt. Mycket på grunda av switcharna lägger ner, eller andra defekter. Mitt första intryck säger mig att Pulsfire FPS kommer hålla längre än 5 månader. Mitt råd till dig är – Våga byta mus. Jag vet att det är svårt men det är väl värt ett försök, det lovar jag.

Mer info här https://www.hyperxgaming.com/en

Text/Foto Leon Grimaldi