Hyper X Cloud Alpha

Redan ur lådan känns kärlek vid första vidrörande, då vet man; det kommer bli giftermål innan jul.

Hyper X fortsätter att lansera den ena grymma produkten efter den andra. Med rejäla ekonomiska muskler, spar de inte på krutet när de utvecklar sina produkter. Cloud Alpha är inget undantag, kvalitén på ljudet är briljant, lurarna i sin helhet är riktigt bra.

Ljudet
Med dubbla ljudkamrar separeras bas, mid och diskant och ger större och bredare ljudupplevelse. Det märks tydligt både i enklare spel (ljudmässigt) som CSGO men total upplevelse när man spelar upp film i lurarna, ett minibio-ljud rakt in i öronen. Det samma gäller musik, Skrillex basar har aldrig varit tyngre.
Mikrofonen har bra brusfilter och upptagning är brutal, duger utmärkt som ex podcast-mik.

Passformen
Cloud Alpha är lätta lurar som sluter perfekt runt öronen. Sitter tätt utan att bli varma och Hyper X´s egna Red Memory Foam gör sitt jobb bra när det tätar på behagligt sätt.

Kvalitén
De röda aluminium-bågarna som fäster lurarna känns gedigna helt klart snygg lyx. De röda sömmarna som löper längs bågen skapar en helhet och bryter det annars tråkigt svarta.
Mikrofonen går att plocka bort, även den lindande kabeln och ersätta med en vanlig hörlurs-kabel i stället för den tvådelade kabeln som medföljer. Du kan med fördel använda lurarna som helt vanliga musiklurar eftersom de är så lätta och smidiga. Självklart fungerar de med Xbox, PS mfl.

Slutligen
Kvalitén är svårslagen i segmentet och vågar påstå att Cloud Alpha Pro är de mest prisvärda lurarna på marknaden. Inte bara för att ljudkvalitén är fantastisk och passformen likaså, utan mångfalden. Du kan använda dem till gaming, podcasting, och som vanliga musiklurar till ex mobilen. Detta är ingen USB-modell som några av de andra i serien. Jag ser bara fördelar med det, då usb kan vara lite struligt. Vill du ha ett par sk – rule em all lurar, då är det Cloud Alpha du ska köpa.
Pris från 800kr

Mer info här HyperX

Text/Foto Leon Grimaldi