Good Charlotte

0

goodcharlotte

 

För att göra en snabb introduktion till Good Charlotte så kan man säga följande;. De bildades i Waldorf, Maryland 1996. 2000 kom debuten ”Litle things” men slog igenom 2002 med sitt andra album ”The young and the hopeless”. Sedan debuten har det blivit 4 stycken rena album. Nu är de aktuella med sin 5:e platta som skiljer sig helt från de övriga. Man har samarbetat med den världskända klubb deejayen/producent Junior Sanchez. Vilket gör saken än mer intressant med mysteriet Good Charlott som hela tiden ändrar sound känns det som. Plattan är helt klart bra och varierande. Man kan kalla den för en frisk fläkt och vissa låtar låter bättre än originalet. Man har blandat elektroniskt och hiphop med rock på en och samma skiva. Snacka om mix och jag undrar verkligen vad fansen säger om detta galna steg. De verkar inte som de bryr sig så mycket om det..Men för mig personligen så gillar jag den just på grund av sin variation känns som ett bra blandband fast med samma artist. Förutom den nya plattan så har det en egen show på Mtv på lördagar helt klart värt att kolla in.

 

goodcharlotte2Jag hade tillfället att intervjua Benji i och med releasen av plattan ”Greatest Remixes” Det var en tyst och sammanbiten Benji som infinner sig en halvtimma försent och med en totalt nerbantad intervjutid till 5 minuter. Så man kan sammanfatta mötet med ”fem snabba” men trots allt tacksamt att han visade intresse..

Vad är Good Charlotte?

– Ett rock band

Men ni har tidigare vad jag vet representerat skatekulturen till viss del, är det inte så längre?

– Jo många av oss har ju varit inne i de kretsarna.

Vad är grundtanken med Good Charlotte

– Att spela musik och ha roligt

Ni har ju alltid utvecklats och varje platta låter annorlunda. Hur blir er relation till fansen egentligen.

– Som band utvecklas man hela tiden och det skulle vara trist att låta exakt likadant på varje platta. Vi försöker alltid göra vår bästa platta när vi kommer in i studion. Sedan blir det vad det blir. Ibland tappar man vissa fans och så vinner man nya. Det viktigaste för oss är att känna att man utvecklas och ha kul.

Jag måste säga att jag blev lite förvånad över nya plattan. Den är verkligen något jag inte hade förväntat mig. Hur kommer det sig att man släpper en remix platta helt plötsligt.

– Skivbolaget tyckte att det var dags för en greatest hits. Men vi kände att vi är ju inte klara med vår karriär än. Det skulle bli konstigt att släppa en greatest platta. Därför fick det bli en remix platta i stället.

Den är ju väldigt annorlunda om man ser det från ett Good Charlotte perspektiv. Hur gick till när ni valde remixare?

– Skivbolaget hade flera idéer sedan arbetade Junior Sanchez och Josh mycket med att få ihop rätt sound. Trots allt så är det ett sound på plattan även om det mixade stilar.

Det är ju väldigt elektroniskt inspirerat var det någon tanke i början?

– Vi ville ha ett sound som lät i tiden men remixat. Det skulle vara väldigt trist om det var rock remixer. Detta var den mest naturliga vägen att gå eftersom för mig är en remix något till skruvat..

good-charlotte1Om du fick välja en platta som du är mest stolt över vilken skulle de vara?

– (Tyst i lång stund) Vår tredje. Vi hade gått igenom mycket och kämpat hårt för att få till den. Den har jag ett speciellt förhållande till även om jag är stolt över allt vi gjort.

Hur kan vi räkna med att Good Charlotte kommer att låta om fem år?

– Jätte svårt att säga men vi utvecklas och det är de vi arbetar för.

Vad händer här näst?

– Vi arbetar med vårat femte album.

Hur kommer det att låta, kommer det vara mera elektroniska influenser med tanke på remix plattan?

– Det kan jag tyvärr inte svara på

När kommer ni till Sverige?

– Nästa sommar tror jag. Kommer inte riktigt ihåg. Men vi gillar att spela i Europa så nog kommer vi allt

ee    text/leon grimnaldi.

 

 

No comments