Good Charlotte

0

goodcharlottearti

Slog igenom 2000 med albumet med samma namn. Med glada powerpop låtar som fick flickornas hjärtan att smälta och grabbarna att slänga upp en näve i luften. De följde upp succén med ett helt okej andra album. Men efter det banade det utför med albumet” Good Morning Revival” så stämplade man GC som ett band som haft sin tid.
2008 Släppte de” Greatest Remixes” i samband med intervjuade jag Benjamin. Redan då kände jag att något var fel, ett trött Good Charlotte vädrades. Jag frågade vad de trodde att fansen skulle gilla ett Remix Album. Benjamin svarade  – De kommer att gilla det, varför skulle de inte det?,

Nu när jag har hans bror Joel Madden på tråden så frågar jag om det albumet gick som det var väntat.?
–  Remixplattan var nog bara en platta som passerade. Alltså egentligen var det ingen riktig platta. Det var en remixplatta med andra versioner på våra låtar. Jag kan inte säga att det är det är de rätta Good Charlotte som representeras där.  Jag skulle nog inte göra den plattan om någon frågade oss i dag.

Jag trodde faktiskt att Good Charlotte dog efter den plattan. Hörde inget ifrån dem annat än någon sopa på Mtv och Joels skandaler och förhållande till Lionel Richie´s dotter.
–  Vi dog, praktiskt taget. Vi hade tröttnat och gnistan fanns inte längre. Så vi bröt upp på obestämd tid. Tiden gick och vi började repa på kul helt utan regler för vad som är rätt eller fel. Med det så föddes gnistan igen och vi hittade tillbaka.

Att Good Charlotte hade tappat sitt sound efter andra plattan kan man inte säga så mycket mera om. Annat än att det var synd. Men nya plattan ”Cardiology”  är faktiskt tillbaka till det Good Charlotte vi tidigare gillade, låtar som ”Alive”  ”Last Night” är typiska för gamla GC och även för nya.  Vissa låter beskriver vardagen som väldigt monoton med texten  ”- I wake up, i eat i go to work” i en lika monton låt som faktiskt inte har fler rader än så.
–  Låtarna beskriver vardagen. Men alla låtar är tillägnade min familj och dotter som jag älskar mycket. förklarar Joel


Jag tar inte upp hans otrohetsaffärer det skulle bara kännas elakt när han hela tiden förklara sin kärlek till sin familj. Hur är det att ha Lionel Richie som svärfar
?
–  Oj!! Han är en grym kille med tusen ton erfarenhet och är en stor mentor för mig. Det han inte vet om industrin, finns inte. Vi är jätte bra vänner jag och Lionel.

Hur hittade ni tillbaka till soundet, vem har proddat,
–  Vi hade en producent från början men han dök aldrig upp till studion. När han gjorde det snackade han i telefon hela tiden. Vi kickade honom och producerade allt själva. Kanske var det de som gjorde att vi fick tillbaka vårt sound.

Ni har bytt skivbolag. Blev ni sparkade av Epic?

– Nej inte alls. Men om vi har genomgått en rejäl förnyelse av bandet och hittat tillbaka . Då vill vi att allt skall kännas nytt och att våra partners ska ha samma glöd som vi. Så vi bytte helt enkelt.

Ni har ju blivit äldre och flera av er har familjer. Hur förändrar detta er som band och era många turnétimmar hemifrån.
–  Klart att det är lite jobbigare nu än det var innan vi hade barn. Jag och Benjamin bråkar fortfarande som aldrig förr. Det är egentligen helt insane vad vi bråkar. Men alla andra skrattar åt oss för det är så vanligt att alla vet att det inte blir något allvarligt mer än en smäll då och då. Svaret på din fråga är att vi har mognat på vissa håll men andra inte, i korthet ganska oförändrat.

Som jag tidigare beskriv nya plattan “cardiology” så har den faktiskt en heldel godbitar som kommer väcka upp de döda Good Charlotte fansen igen.

text:leon grimaldi

No comments