Garage Rock

glasses-loebÄr namnet på Oakleys senaste solglasögonkollektion inspirerad av 60-tal och elgitarrer, pyntat med snygga små detaljer i bågarna.

Jag måste vara ärlig, Ray Ban har alltid tillhört en av mina favoriter när det kommer till solglasögon, och tro mig jag har provat många modeller. Garage Band har fått mig att inse att jag måste lämna Ray Ban. Detta är inget jag skriver för att vara snäll utan för jag är övertygad.

Som du vet är det många faktorer som måste uppfyllas för att hitta de perfekta solglasögonen. De skall sitta bra, de ska se snygga ut, och samtidigt ge ett behagligt ljus under gassande soldagar.
Eftersom de bli en del av ansiktet så måste de kännas naturliga.

Nog om förutsättningarna, låt oss fokusera på  glasögonen från Oakley
Som jag inledningsvis skrev så är jag väldigt noga när jag väljer glasögon. Jag lägger gärna ett par hundringar extra för att få komfortabla, snygga och funktionella solglasögon.
Solglasögonen har blivit ett allt viktigare inslag då solen har blivit starkare och därför viktigare än någonsin att skydda ögonen. Fenomenet är naturligtvis en produkt av all miljöförstöring och i framtiden kommer solglasögon bli ett redskap vi i måste använda för att stå emot allt starkt solljus och orka vistas i solen.
Då är det viktigt att ha en modell som både känns bra och har bra glas som kan stå emot solens starka UV.Garage_Rock

Oakley har ett inarbetat namn inte minst i idrottsvärlden som kanske de bästa och funktionssäkraste glasögonen man kan hitta på moder jord. Inte minst i cykel och motocross–världen. Trotts Oakleys höga kvalité har jag länge saknat livsstilsdesignade modeller från dem, fast med samma kvalité som dem de har i sin sportkollektion.
Garage Rock är produkten som ska ta Oakley in i den mer trendiga världen fast med bibehållen funktion och kvalité, vilket jag länge efterlyst. Till sin hjälp har de tagit in Alonso (F-1), Loeb (WRC) och Rossi (Moto GP) för att få funktionen rätt. Designen kom att handla om 60-tal och elgitarrer som har gett glasögonen en stilfull retrolook. Kombination av proffspanelen och designers ger oss en modell som är fullkomlig och kanske är de bästa solglasögon jag har provat på mycket länge.

Låt mig förklara varför:
– Glasen är polariserade och ger ett snyggt ljus med bibehållen kontrast och funkar lika bra i bilen som på caféet.
– Modellen är fjäderlätt, man märker knappt att man har dem på sig. Många modeller i den här klassen är ofta otympliga, tunga och det känns som man har ett mindre städ i ansiktet. Men inte Garage Rock, på grund av sin lätta vikt. Dock gör den lätta vikten att glasögonen känns aningen plastiga, vilket är det negativa med modellen.
– Passformen i kombination med vikten gör att glasögonen och bågarna sluter om ansiktet utan att belasta näsbenet för mycket. Glasögonen känns lätta och som en naturlig del av ansiktet. Oakley har även på den här modellen kvar sina “raka ben” (jag kallar dem så) utan att de sluter om bakom örat. På mig skaver ofta glasögon som sluter om örat särskilt om det blir svettigt, därför är det ett stort plus att slippa det.
– De är trendiga och riktigt snygga i sin retromodell som andas The Doors vs Blues Brothers men samtidigt med mycket kvalitativa glas.
– Priset; de är inte gratis men inte överdrivet dyra heller utan finns från 1495kr . Tittar man på glasögon i samma klass så tycker jag Oakley är absolut i topp. Återigen så är glasen fantastiska och så även passformen och det är få modeller under 2000kr som kan ge dig den kombinationen som Garage Rock ger dig.

Du kan beställa dem fraktfritt från www.Oakley.com