Flo Rida

0

tor”>

Flo Rida

floridaTramar Dillard som han egentligen heter grabben från Carol City Miami. Som enda som i familjen av sjuk systrar och en ensamstående mor fick han ta sig fram i den ruffa förorten. Musiken och tron på gud har alltid varit hans ledväg till skillnad från det flesta andra i samma område. Vilket präglas av alla dåliga saker bara området kring Carol City kan. Han är känd för sin hit ”Low” men även nu aktuell med sitt andra album ”R.O.O.T.S”. Ett album som luktar party lång väg och hamnar i ett fack som numera kallas hiphop. På skivan hittar du en tolkning på ”Effiel 65” hiten ”Righ Round” bygger på en gammal dead or alive hit. Skivan gästa av Nelly Furtado, Ne-Yo, Akon, Wyclef Jean. Med den line upen kan man inte säga annat än party men i min värld tar den från Hiphop till Hitpop. Det gör inte skivan dålig, mer opolitisk och glad.

Flo Rida hittade till Sverige och vi hittade till honom för en intervju. Jag väntar i ett snyggt inrett hotellrum tillsammans med 7kg godis, snacks och 8 flaskor vatten. Hans crew dyker upp en efter en och alla kallar sig för flo rida. Ganska förvirrande..men roligt med tanke på att hans livvakt vägde ca 120kg fetma och att han skulle vara artisten var fan humor.

Alla tränger sig in i rummet, letar runt och går. Alla utom två stycken dvs Mr Flo Rida och hans tjocka livvakt. Livvaktens byxor hålls uppe med ett skärp från en morgonrock. Han kraschar i sängen börjar snarka högljutt samtidigt som vi tar plats i soffan.

Vad hände med de andra, frågade jag eftersom jag var förvånad att de först såg ut som de letade efter något och sedan försvann.

De ville ha champagne men det fanns bara vatten så de drog. Säger han samtidigt som han viftar med handen åt deras koordinator och beställer två flaskor skumpa.

Berätta om din barndom?

Jag växte upp i ghettot i Miami tillsammans med mina 7 syskon. Ständigt omgiven av kriminalitet och skit. Jag ville aldrig vara en del av det där. Utan hela tiden tyckt – bara för att jag kommer från ghettot behöver jag inte va en del av de dåliga och la energin på andra saker.

florida2Vad har musiken betytt för dig?

Allt, musiken är mitt liv. Det var också musiken som höll mig borta från skiten. Medens mina polare roade sig med dumheter skrev jag texter och musik och studerade.

Stämmer det att du kom in i branschen på grund av 2 Live Crew?

Fresh Kid Ice var en del i forna 2 live crew vilken jag lärde känna efter att jag var förband till Scarface. Han gillade mig och började presentera mig för viktiga personer i branschen.

Du hänger även med Da vante Swing från Jodeci

–  Han är mer min mentor. Mycket erfaren och jag har stort utbyte av hans kunskaper. Det har hjälpt mig massor.

Vad är hiphop för dig?

Stil och beats.

Hur förklarar du att du använder eurodisco dängor och kallar det hiphop?

För mig spelar det ingen roll vad det är för typ av musik. Jag kan ta till mig allt och sedan göra om det till ett Flo Rida sound. .Jag gillar när det är hookiga refränger man blir glad.

Förklara namnet på plattan R.O.O.T.S?

Jag åkte till Afrika för första gången. Jag fann mina rötter både på gott och ont. Det sättet de levde på var så annorlunda mot min verklighet. Inte ens i närheten av min uppväxt som jag trodde var tuff.

Har du någon artist du skulle drömma om att arbeta med?

Jag söker hela tiden nya utmaningar och har väll ingen direkt dröm. De jag arbetar med just nu är för mig drömartister de är jätte duktiga. Jag älskar verkligen att jag har möjlighet att kunna arbeta med dem.

Om vi säger så här då, vilken är favoriten av de som du arbetat med?

Akon har jag känt i många år innan han blev känd, Att arbeta med honom var mer en kompis grej.Timberland var fantastiskt. Det är svårt att peka ut någon, jag gillar alla jag arbetar med annars hade de inte varit med på plattan.

florida-live-2Bor du kvar i ghettot?

Hell No..Jag har 4 olika hus lite här och var. Jag gillar havet så där har jag ett hus. Ett i stan då jag även gillar att hålla mig centralt ibland.

Är det viktigt för dig att vara kommersiell?

Ja det är viktigt de ger mig mat på bordet. Det viktiga är att jag kan stå för allt jag gör, annars hade jag inte gjort det. Det är en gräns mellan sell out och kommersiell

Ser du dig själv som ett varumärke eller själsfylld rappare?

Både och. Jag har mitt egna klädmärke och min musik två skilda jag. Mina kläder har ett annat namn för jag vill inte ha en identitet som en t-shirt. Men att kläderna representerar det jag står för är viktigt på samma sätt som att jag kan stå för musiken som Flo Rida.

Vad är ditt nästa projekt rent musikaliskt, är det turné på g eller någon rolig feature.

Var fan kan man köpa en porta studio. Jag måste lägga lite rhimes på ett beat. Jag blir galen. Det är mitt nästa projekt att få tag på en porta.

Det knackar på dörren och in kommer bubbelvattnet, serverat av en söt liten tjej. Följt av de andra i gänget. Helt plötsligt är hon omgiven av 7 storvuxna killar inklusive mig. Kan tänka mig att hon känner sig hyfsat obekväm. I synnerhet när någon kläcker kommentaren – stanna kvar och drick med oss. men då kan du inte ha så mycket kläder på dig…haha!!

Får känslan av det här gänget har förbannat roligt. En flashback från en klassresa dyker upp huvudet. Resan gick till Götet när jag gick i sexan. Man var på hotell första gången i livet och man gjorde allt man kunde och de man inte fick. Det var kul och förmodligen har dessa herrar ännu roligare. Det var omöjligt att låta intervjun fortgå då de sprutade skumpa högt och lågt.

Testa att ringa hans fan phone rätt kul grej +13055282786

 

No comments