Final Fantasy XIII

0
Final Fantasy har nu nått del 13 !!. Vilket annat spel har haft så många uppföljare, faktiskt inget annat på denna planet jag kan komma på nu. Följetången börjar likna Tv-serien Glamour. Jag minns första delen av FF till min Playstation. Jag sträckspelade och var helt fast, så även de följande delarna till nr fem. Där började jag tröttna på konceptet (okey jag tjuvspelade de andra delarna). Vad man nu har gjort är att man tagit steget vidare och lämnat det gamla för att förnya sig. Levlandet är borta, städer och affärer likaså.  Spelet är strömlinjeformad och en bra bit in i spelet utan vägval. Inledningsvis är spelet trots sitt vackra intro faktiskt rent utsagt trist. Tillskillnad från de tidigare som trollfört mig redan från start.
Men när jag tror att hoppet lämnat mig och jag närmar mig trettiotimmars spelande inser jag – Detta är det snyggaste FF någonsin. Grafiken är awesome och spelglädjen är tillbaka. Förvänta dig inte ett klassiskt RPG detta är nya skolan och framför allt ett måste för dig som älskar Japanska rollspel !!
Trotts att jag är mäkta imponerad av grafiken al’a Avatar så undrar jag fortfarande. Vem är huvudfienden? Hur kan man missa det i ett annars genomtänkt spel. Gillar man överdrivet med korridorer då är detta spelet för dig. Jag menar kom igen, det blir för mycket!
Hela tiden ställer jag mig frågan – Varför är Shiva en motorcykel. Humor !! eller inte..
Till en början känns karaktärerna aningen torra, men de smälter ju längre in i spelet du kommer. De blir riktigt intressanta, mer säger jag inte.
Sammantaget är detta enligt mig en av de bättre FF trots sin usla inledning.
final-fantasy-xiii-

No comments