Ecco Ulterra

 Tanken med den här skon är att göra en sko som lämpar sig för frilufts-promenader i samma stund även för en dag på stan. Alltså något mitt emellan fritidssko och vardagssko där man behållit funktionaliteten. Det är i vart fall så jag tolkar modellen även om man direkt översätter namnet Ulterra till ultra jord. Vilket jag tolkar som en universalsko.

Skon ser bra ut även till jeans, och är en lätt historia som namnet antyder. Skorna är mjuka direkt ur lådan vilket har blivit Eccos signum. Det betyder är att du inte behöver “gå in dem” som med många andra skor i samma kategori.

eccoeccosulaeccobanner

Sulan är hård och stabil i sidled och förebygger att trampa snett samtidigt som den fördelar trycket bra, vilket att gör att du kan ha dem på under långa ansträngande promenader utan att belasta foten mer än nödvändigt.

På vått underlag klarar sig sulan fint även på glatta material där den får fäste igenom sin speciella gummiblandning av hårda och mjuka skikt.

 Lästen är mjuk och följsam på överdelen medens sidorna är styvare för att följa suans konstruktion. Foamfodret sluter om foten och stöttar hälen och hålfoten bra, vilket gör att helheten skapar en stabil, lätt och samtidigt en mycket fotvänlig sko.

Ecco Ulterra är hyfsat varm, trots att den andas igenom Goretex rekommenderar jag den som en höst och tidig vintersko. Den är för varm på sommaren, jag provade dem i +26 grader och det var för varmt. Däremot i höstrusk eller i vintersol så är de absoluta favoriter.

 

Pris 1500kr

Du hittar dem här

 

Text Leon Grimadi