Dishonored

0

Dishonored
Ps3

Dishonored berättar historien om Corvo Atano, kunglig beskyddare till kejsarinnan, som plötsligt står skyldig för dennes för tidiga död. Medan konspiratörerna gärna skulle se sin syndabock avrättad, finns det några jordiska och överjordiska krafter med andra planer i görningen. Den före detta livvakten försvinner bakom en mördares mask eftersom – precis som spelets tagline säger – hämnd löser allt.

Du kan själv välja väg igenom spelet, antingen fightas hela vägen fram och döda allt eller ingen alls. Du kan faktiskt springa igenom spelet utan att ens en liten stund lämna skuggorna för att döda någon filur. Men så vill vi väl inte spela?

Nä!, för att få ut det mesta av spelet som är otroligt mångsidigt, föreslår jag att ta fight när du ska, även om de som inte ska dödas ibland kan vara mer frestande att slå ihjäl än de som skall dö.

Du besitter ett flertal olika krafter och din karaktär kan ändra skepnad och funktion när det behövs. Spelet förändrats från något som liknar ett modernt 1600-tal till ett mörkt inferno i takt med att pesten tar över. Det är snyggt designat och har en imponerade karaktär även om jag tycker att spelet gör sig snyggast på PS så presterar den hårt pressade PS3:an ganska bra upplevelse.

Spelet är en stark representant i stealth-genren och Viktor Antonov som låg bakom Half Life 2 är även inblandade i denna produktion, vilket talar för en total spelhit. Detta är ett spel som snabbt kommer bli en klassiker i din samling och kan lätt spela om detta spel mer än två gånger då det bjuder på sådan stor variation att det är svårt att tröttna på det eller lämna det i fred. I mina ögon ett toppspel.

No comments