Couch Surfing

0

Couch Surfing

– Trött på att sova på gatan-

 

Då är detta ett annorlunda alternativ att spendera nätterna på, om man vill snåla på dyra hotell nätter eller bara vill möta nytt folk. Couch surfing ären en fyndlåda av karaktärer som man möter på plats. Helt klart får man en bättre och roligare insikt i den stad man besöker när man blir guidad av en local.

luffare
–    Hur fungerar Couch surfing.

Ganska enkelt, det finns flera olika communities som håller på med detta. Den bästa är nog www.couchsurfing.com. Här skapar du dig ett användarkonto. Ett konto som det är viktigt att du är ärlig mot dig själv. Annars kommer du få påhälsningar av de mest konstiga typer. Din profil uppdagas på sidan över hur många nej tack du har givit och hur många du har tagit i mot. När du senast var online osv. Du kan även lägga upp bilder på dig själv och dina besökare för att snabbt visa at du är en bra host. Sedan börjar äventyret.

Jag har själv nyttjat detta vid flera tillfällen särskilt då det har skitigt sig rejält med hotell bokningar. Då har jag fått låna en soffa. Vid ett tillfälle lånade jag en soffa en hel vecka och jag hade jätte trevligt under hela perioden. Samtidigt har jag haft flera besök av olika kvalitet. Men spännande möten.

Helt klart är att du inte får vara människorädd eller rädd för kontakt. Är du personen som föredrar att bo bra på hotell så är detta inget för dig. Utan här bor man kollektivt men gratis det enda som krävs är att man delar med sig av sin egna soffa. Sedan hör det ju till god sed att man har present till värden det öppnar alltid för nya möten. Stöka för fan inte till hemma hos andra de skapar ganska fort irritation. Gör rent i kröken, städa rent handfatet efter rakning så blir du poppis. Besök www.couchsurfing.com och regga dig och du kommer få en helt ny vinkling av dina kommande resor.

 

 

No comments