Depeche Mode

0

Concrete---Depeche-Mode-group

Från ett glatt knarkade band till ett nu trött gammalt skepp med trasiga segel som bara flyter på gamla meriter är min syn på DM idag. Jag har älskat Depeche men de har aldrig varit sämre än nu, och jag har bett till högre makter – Snälla sluta släpp musik, ni sabbar mitt förtroende, slår mina bästa DM-minnen i bitar. Men ändå så envisas de om att släppa ren skit.

DM har tidigare släppt remixboxar, det är inget nytt för dem. Deras tidiga låtmaterial är förbannat bra men uttjatat så det gör inget att man fräschar upp dem med ny touch. Dock kan jag tycka att förra remixboxen var tveksam, mer ett rop på hjälp. Det är precis dit jag vill komma.

Jag är förbannat glad att DM släppt den här boxen. Gamla låtar som blir 2011 i totala nytappningar och lyckats behålla den experimentella glädjen. Man har valt att inte göra massa ostiga tjingeling-house versioner a lá SHF av deras gamla godingar. Utan man har behållit den melankoliska stämningen men i en total nytappning. Låtarna känns på nytt födda och vackra igen. Det är precis så här DM skulle låtit om de naturligt utvecklats från vad de har varit till nu, men de har själva tappat sig på vägen. Det är tragiskt att de inte klarar av att utvecklas och styra sitt sound som de själva skapat och byggt under år utan hjälp, men på samma gång glädjande att de inser det och tar in den nya skolan av spännande remixare.

Från fantasifulla elctrodubbar till rena organiska versioner. Så fort du  öppnar boxen och pillar in del 1i cd´n blir det magi. Jag känmner mig som grabben i oändliga historien som öppnar den förbjudna boken och dras in i en DM-magi.  Jag ger Concrete boxen 4+ och en topp placering i min spellista, och det är banne mig inte fy skam.  Köp Köp..även om du inte gillar DM köp den i alla fall, detta är en klassiker man måste ha. Dm har aldrig varit bättre än nu, på många år.

Leon Grimaldi

No comments