BenQ XR3501 Imponerar

 

Du kan ha vilket grafikkort som helst men så länge du har en skärm som inte väger upp den kraft kortet presterar är det bortkastade pengar. Att köra ett Titankort på en tjockskärm från 2003 är som att sätta skidor på en cykel och kalla den snöskoter.

Hur som helst ställs kraven allt högre på både kort och skärm för att klara de massiva spelen som har utomjordiska krav. Spelglädjen är upplevelsen beror vad hårdvaran levererar, man vill ha köttiga explosioner, karaktärer med övertalande intryck och varje nerv i kroppen ska beröras av den grafiska helheten, det vi spelgalna kallar snyggt och spelglädje!

Att hitta dit behöver du en burk som klarar de specifika kraven men vad många bantar in på är skärmen. I min värld galenskap, skärmen är den del som ska leverera det som du ska hänföras till.Hur mycket tekniskt mambo-jambo du behärskar om skärmar och val slutar det alltid med – Hur ser det ut när väl spelet exponeras. Det är verkligen det som räknas även om du har koll på gamma, mättnad och svängningar/sekund. Klart att det är intressant, för en tekniknörd. Men sett till mig själv vill jag spela och skärmen ska prestera det som grafikkort levererar, resten struntar jag i. Jag är kräsen, tar inte i vad som helst och det är en rätt god relevans i ämnet skärmval.

BenQ XR3501 är välvd skärm eller curved som det även kallas. 35” av rå styrka redo att leverera.Emballaget till pjäsen var lika stor som min säng, tog upp halva min ”Man Cave”. Jag var seriöst orolig över om skärmen verkligen skulle få plats på mitt bord.När jag väl brutit upp kartongen ligger skärmen där, platt som ett bibelpapper, lätt som en balettdansös. Trotts sina 35” är den inte stor när den är på plats och tar inte märkvärt upp mer plats än min 23”. Allt du behöver finns i kartongen HDMI-kabel vilket är frikostigt, komplett Plug n Play.

Känslan
Jag är en hängiven CS-spelare. Här handlar det om snabbhet i informationsflödet. Lågdager får inte fräta ut i en svart gröt det måste vara i balans. Ofta är det i skuggiga partier som många skärmar släpar. Men BenQ håller en kristallklar bild, inte irriterade skarp utan fortfarande ögonvänlig briljans.

Lätt urskiljs detaljer i skuggorna som jag aldrig tidigare upplevt på någon skärm utan att skruva inställningar till det mest komplexa. Inte med BenQ den är otroligt balanserad.Jag spelar även BF ett mer grafiskt krävande spel. Känslan är briljant även här, kanske inte förvånande. Den välvda skärmen sätter spets på känslan är helt klart , flyga helikopter eller köra pansarvagn blir ultimat.

benq xr3501 flip

 

Att spela med välvdskärm var helt nytt för mig. Kanske också varför jag blev intresserad XR3501. Den välvda skärmen omsluter, suger sig fast kring dig. Spelkänslan som jag tidigare nämnde blir total. Fantastisk om jag ska sätta ett målande superlativ på upplevelsen.
För att få relevans till kvalitén ställde jag tillbaka min 23” och plötsligt var jag tillbaka till stenåldern. Det jag en gång ansåg som helt ok med min kräsna blick blev helt plötsligt riktigt uselt.

BenQ levererar en snyggare värld, så enkelt är det, jag kan inte lura mig själv och säga att den gamla skärmen duger. Det gör den inte,  BenQ dödade den med sin mördande kvalité.

Men BenQ är inte bara för spel, den är utmärkt att se på film med och även vanligt dagligt datoranvändande. Det råder vissa begränsningar med välvdskärm, den är inte jätte bra att redigera video eller bild med, vilken den inte heller är skapt för.

Är du en hardcore gamer då är det BenQ XR3501 du ska sikta på för att få en komplett upplevelse. Den är inte bara min favorit utan även Fnatic´s tävlingsskärm, behöver jag säga mer än så.Priset, ca 10 000kr vilket gör den kanske till marknadens absolut mest prisvärda skärm. Jag har vårt att se någon annan skärm i den här klassen slå BenQ på fingrarna när det handlar om bildkvalité, design och spelkänsla.

Teknisk info

  • 2000R Ultra Curve
  • 144Hz Refresh Rate
  • 21:9 Ultra wide & High Resolution
  • 20-Level Color Vibrance
  • Black eQualizer
  • Flicker-free

Hemsida BenQ