Assassin´s Creed Brotherhood

0

assassins_creed_brotherhood

Är kanske för många lite svårt att acceptera men det är vad det står på omslaget och inte Inte Assassins Creed 3. Det sägs att en trea är på väg men det är bara spekulationer och inget jag tänker spekulera i utan istället ägna min tid åt nya A.C.B som Ubisoft så snällt givit folket.  Även om det inte är en trea eller ens 2,5 så är spelet en naturlig uppföljning av de tidigare titlarna av Assassins Creed. (klicka bilden för trailer)

Nu har man tagit storyn till ett vackert Rom i sen medeltid. Snyggt återuppbyggt med total känsla. Jag har varit i Rom och kunde direkt peka ut kejsares Nero´s trädgård samtidigt som jag spanar ut över Colosseum.  Identiska hus, torg, kyrkor och kapell. Allt finns där, man har till och med lagt till en liten historisk faktaruta till byggnaderna och vissa historiska karaktärer.

I de tidigare spelen hoppade eller red du runt mellan olika städer. I Brotherhood är du fast i Rom. Men trots det inte alls tråkigt, utan tvärtom, det är mindre enformigt än de andra två asssasin´s spelen. Som båda hade en tendens till att bli monotona. Men det råder inga sådana känslor här.
Det som ligger till grund för namnet Brotherhood är att du skapar ett brödraskap av lönnmördare vilka du sedan skickar ut på uppdrag runt om i Rom´s imperium. I takt med att de slår ihjäl folk på din order tjänar du storkovan.  Du kan liksom i tidigare Assassin´s Creed ta över byggnader och med det generera än mer pengar.

När du har tagit några banker och byggnader så kommer du snabbt kunna shoppa loss och köpa ny rustning och gubbfeta vapen. Dessutom kan du bestämma träff med självaste Leonardo da Vinci och få uppfinningsrika förgörelsevapen. 

Att nya Assassins Creed är snyggt kan knappast betraktas på något annat sätt, till och med de fula människorna som det finns gott om är snyggt gjorda. Man har lagt ned tid på karaktärer och några är lite smådryga, så dryga att man ibland vill slå gitarren i huvudet på trubaduren som aldrig flyttar på sig. Men det är ajaj, slå civila är inte ok! Där i mot kan du ragga upp ett gäng kriminella och dra i gång ett gängbråk mot en av alla de vakter som finns i Rom.

Fightingscenerna är även de snygga. Det smartaste är att spela defensivt och invänta attack som du svarar med ett dödligt slag. Men när man ibland slåss mot flera fiender samtidigt blir det ofta problem. Vinkeln placeras bakom en husvägg eller en mur eller något annat ogenomträngligt och man åker på rejält med pisk. Ganska irriterande och kanske något de borde ha arbetat hårdare med.

Det som  gör A.C.B så bra är multiplayer funktion vilken är uppdelad i wanted, alliance, manhunt och advanced wanted.  Alla alternativen bygger på katt och råtta lek.  Dvs du får ett mål i andra laget som du skall döda, samtidigt som du själv måste hålla dig dold då du är måltavla för någon annan.  Du har även en rad specialförmågor i multiplayer ex kan du skapa mutanter av dig själv. Skulle du trots detta ha tråkigt är det rätt kul att slå ihjäl en civil, dock inte lika kul som döda målet.

Jag är en fantast av Assassins Creed. Jag gillar miljöerna, mystiken och storyn.  En perfekt kombo för en nörd som mig.  Det bjuds på fantastisk grafik och spelmotorn är obehagligt bra. Det spelar ingen roll om du är i en mörkgränd med sol sipprandes mellan takåsarna, springer över ett tak i månljus eller bara rider i ett skimrande Rom allt är så filmisktvackert. Lite förvånad är jag över dialogerna när man lagt ned tid på att göra ett så snyggt spel  – Varför kastas man mellan engelska och Italienska? Assassiner var araber inte engelsmän och Italienare pratar väll inte Itaengelska. Det skulle vara fulländat om man höll sig till ett språk för att få det mera realistiskt, förslagsvis Italienska då man är i Rom. Men jag skall inte klaga som någon övertrist kritiker, detta är ett ultimat spel. Så enkelt är det bara!

Text Leon Grimaldi


No comments