The Flare-Up

0

The Flare-Up


fu_03Stockholmsbandet som lirat ihop under några år har släppt sitt andra album  –  Whipe ’em, hard Whip ’em Good. De tog dem tre år att få klart detta alster då många av bandet är inblandade i olika musikaliska projekt som ex Soffy O, The Assassinations, Last Days of April, Beat Bandit, The Stray Parade mfl.

Tillfälligheter är ofta det som skapar förvåning brukar jag säga. Så även denna gång. Av ren tillfällighet hamnade jag på en gruppresa där en av de som var med råkade spela bas i The Flare-Ups. Man får ju en heldel musik och jag hade inte förväntat mig det jag fick höra, och än mindre att den här plattan förmodligen kommer bli mitt sommar anthem 2009.

”Whip ’em hard, Whip’em Good” är en strålnde andra platta. Den öppnar dörrarna till 70- talets oborstade sound blandat med 80-talets refrängrock till raka punkiga Misfits influenser. Självhatiska och ironiska texter gör blandningen genial.  När jag själv hör mig sjunga med whipemcoveri refrängen till “Vicious Seeds” har jag kvitto på att detta är bra skit.  “The Rudes” luktar The Clash ska och får solen att skina även en regnig  sommar som denna. Album betitlade spåret “Whip ’em Hard Whip ém Good” är en lysande ballad a´la Black Sabbath -78.  Det vill själva påstå att de snuddar vid gubbrock. Jag funderar fortfarande var The Flare-Up menar med det. Kan det kanske vara pianomanglet vid “Put It In A Letter”. Kalla det vad ni vill men man måste dansa för ladda ur all positiv energi som man dras med i, annat fall sprängs man. 


Skivan ges ut på det egna bolaget Criminal Records (www.criminalrecords .se ) distribution står sound polution för. Checka in det..du kommer bli lycklig.

No comments